İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 6'lı masayı terk etmesinin ardından Ankara'daki siyasi hareketlilik sürüyor. Prof. Dr. Ersan Şen, Habertürk TV canlı yayınında cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı. Gazeteci Faruk Aksoy'un "Ersan Hocam, Meral Hanım arayıp sizi Cumhurbaşkanı adayımız olarak görmek istiyoruz dese ne yaparsınız?" sorusu üzerine söz konusu açıklamaları yapan Ersan Şen, "Sayın Meral Akşener’den ve İYİ Parti’den böyle bir teklif gelirse elbette seve seve kabul ederim" ifadelerini kullandı.

"AKŞENER, 'GELİN GÖRÜŞELİM' DEDİ"

Program devam ederken, Ersan Şen, İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından reklam arasında arandığını söyledi. Ersan Şen, “Akşener, ‘Bunda ciddi misiniz’ dedi, ‘Ciddiyim’ dedim, 'gelin görüşelim' dedi, muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. Şen "Ben gayet ciddiyim. Oturur konuşuruz. Değişime ihtiyaç var, elimi taşın altına koyuyorum. Herkese eşit mesafedeyim, kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da görüşmeyi doğruladı. Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Ersan Şen'in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştüğünü ve Akşener ile Şen'in istişare amacıyla bir araya geleceğini duyurdu.

Zorlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bir TV yayını sırasında Sn. Ersan Şen’in partimiz hakkında ortaya koyduğu kıymetli değerlendirmeler sebebiyle Genel Başkanımız kendisini arayarak teşekkür etmiş ve istişare amacıyla görüşmeye davet etmiştir"

"HENÜZ BİR ŞEY BİLMİYORUZ"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, parti genel merkezinin girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Paçacı, cumhurbaşkanlığı adaylığı için hukukçu Ersan Şen ile görüşme konusunun sorulması üzerine, "Henüz bir şey bilmiyoruz. Sadece televizyonda izledik. Bir görüşmemiz olmadı" diye yanıt verdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLER