İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, et reyonlarının adeta kuyumcu mağazasına dönüştüğünü belirterek, iktidarın hayvancılık politikalarına eleştirilerde bulundu.

ET REYONLARI KUYUMCU MAĞAZASINA DÖNÜŞTÜ

Usta TBMM'de yaptığı konuşmada ete gelen zamlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Usta, "Hayvancılık sektörünün üreticinin sırtındaki yükün besicinin tepesindeki balyozun artık inmesi gerekiyor. Saray hükümeti bugüne kadar yaptığımız hiçbir çağrıyı duymadığı gibi şu önümüzdeki sayılı günlerde yine duymayacaktır. Vatandaşı düşünmüyorsanız bari kendi iyiliğinizi düşünün, bize kulak verin. Geldiğimiz noktada et fiyatları tamamen kontrolden çıkmıştır. Kıyma bundan 2 ay önce 112-120 lira arasındaydı. Şu anda kıymanın kilosu 240 lira. Kuşbaşı 275, kuzu pirzola 345, dana antrikot 350 lira. Bunlar da en düşük fiyatları. vatandaşın kasaba markete gittiğinde gördüğü tablo işte budur. Et reyonları adeta kuyumcu mağazasına dönüşmüştür" dedi.

İTHALATLA FİYATLAR DÜŞMEZ

Et ithalatının fiyatları indirmenin bir yolu olmadığını, üreticinin desteklenmesi gerektiğini kaydeden Usta şunları söyledi: "İthal et getirerek et fiyatlarını ucuzlatma metodunu ilk 2010 yılında uygulamıştınız. Şimdi 2023 yılındayız. Yeni doğan kedinin gözleri 13 günde çoktan açılır. Sizinki 13 yılda açılmadı. İthalatla etin ucuzlamadığını idrak edemeden bu iktidardan gideceksiniz. Et fiyatlarını düşürmenin yolu besiciyi desteklemekten geçer. İYİ Parti iktidarıyla et ve et ürünleriyle ilgili yatırım yapmak isteyenlere devlet olarak teşvik edip mevcut işletmelere geniş kapsamlı destekler sağlayacağız. Kooperatifleşmenin önünü açıp üreticimizin büyük işletmenin altında ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'nin canlı hayvan ihracatındaki en büyük payı alacak potansiyeli var. İYİ Parti olarak biz bunları ortaya çıkaracağız." 

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.