İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, 'KDV ödemek yerine araba aldık' diyen  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e TBMM kürsüsünden tepkisini dile getirerek, "Sayın  Cumhurbaşkanına, Büyükşehir Belediye Başkanını da şikayet etmek istiyorum. Hazineye KDV ödememek için böyle bir operasyon yapmışlar" dedi.

BÖYLE BİR ANLAYIŞ OLABİLİR Mİ?

Usta, 7,5 milyon değerinde lüks marka makam aracı alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i TBMM gündemine taşıdı. Meclis kürsüsünden tepkisini dile getiren Usta şunları söyledi:

"Millete gıdım gıdım verirken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı gidiyor 7 buçuk milyon liraya lüks otomobil alıyor. Hani yerli ve milliler ya arkadaşlar. Alman ekonomisine katkıda bulunuyor Samsun Büyükşehir Belediyesi. Hazineye borcu var, borcunu ödemiyor, millete borcu var borcunu ödemiyor. 'Niye bu lüks otomobili aldın' diyoruz. 'Bir sürü KDV'miz çıkmıştı. Hazineye KDV ödemek yerine kendimize lüks otomobil aldık' diyor. Böyle bir anlayış olabilir mi? Özrü kabahatinden büyük. Bin 100 lira KDV'yi düşmek için 7 buçuk milyon liralık lüks otomobil alıp yerli milli edebiyatı yapan bir siyasi parti tarafından yönetiliyor bu ülke. Sayın Cumhurbaşkanına, Büyükşehir Belediye Başkanını da şikayet etmek istiyorum. Böyle bir şey olamaz. Hazineye KDV ödememek için böyle bir operasyon yapmışlar."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.