İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta Kanal S ekranlarında milletvekili aday listeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Millet İttifakı'nı oluşturan 6 siyasi parti var. İYİ Parti ve CHP seçime kendi logosuyla, kurumsal kimliğiyle girecek ama diğer 4 siyasi partinin nasıl gireceği netleşmedi" dedi. 

SIKINTILARI ÇÖZECEK KADROLARIMIZ VAR

Samsun Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Merve İlhan'ın sunduğu Haberin İçinden programına katılan Usta, önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin artık Türkiye'yi yönetemediğini öne süren Usta, "Türkiye'de hukuk sistemi felç olmuş durumda, yargının çalıştığını söylemek çok zor. Demokratik hakların kullanılması açısından çok ciddi bir sorun var. Ciddi bir yoksulluk var. Türkiye bu kadar yoksulluğu, gıdaya erişimin bu kadar zor olduğu bir dönemi hiç yaşamadı. Geçmişte sağlık sistemimizde ciddi sorunlar vardı. AK Parti hükümetleri döneminde ciddi ataklar yapıldı, çok gelişmeler oldu. Ama son 3-5 yılda baktığımızda hakikaten artık hastanelerde kuyrukların çok arttığını, randevu almakta dahi insanların çok ciddi sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. İstikrarlı bir dış politika yok. Hangi alana bakarsanız bakın Türkiye bugün sıkıntıda. Zatandaş bu sıkıntıları bizzat kendisi yaşıyor. Türkiye'yi bu iktidar çok yordu. Son 10 yılda Türkiye sürekli aşağı doğru gidiyor. Bunlar elbette düzeltilebilir. Sıkıntıları çözecek kadrolarımız da var" dedi.

KURUMLARIN İÇİ BOŞALTILDI

Kurumların AK Parti döneminde yıpratıldığını ileri süren Usta, "Kimi kurum yok, kimisinin içi boşaltılmış, kimisi tamamen ortadan kaldırılmış.Kurumlar olmadığı zaman bir ülkede bunları düzeltmek mümkün olmaz. AK Parti artık işleri düzeltemiyor. Kurumlar bitmiş, ekibi, insan gücü kalmamış. Şu anda yöneticilerde ehliyet ve liyakattan ziyade sadakate bakılmış. Bunlara göre atamalar yapılmış ve bunların getirdiği bir zafiyet oluşmuş. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda Türkiye her yönüyle kötü yönetiliyor. Hatta yönetilmiyor. Biz bunları düzeltmeyi vaadediyoruz. Bunların hepsi yapılabilir. Bunlar zor şeyler değil. 2018 yılından itibaren Türkiye, Parlamenter Sistemi bıraktı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diye ifade edilen bir sistem getirildi. Bu sistemden kaynaklıda ciddi sorunlar var. Biz vatandaşımıza iyi bir sistem, iyi bir demokrasi, iyi bir yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve ekonomik olarak bir ferahlık, yolsuzluk ve hırsızlıkların olmadığı bir Türkiye vaadediyoruz" ifadelerini kullandı.  

MİLLET İTTİFAKI DAHA GÜÇLÜ

"6'lı masanın 2 Mart tarihindeki toplantısından sonra 2-6 Mart sürecinde bir takım türbülanslar yaşandı. Bu aslında Millet İttifakı ve Türkiye açısından da hayırlı oldu" diyen Usta şunları söyledi: "Belki başlangıçta bazı kişiler tedirgin oldu. 'Acaba ne oluyor?' diye bir telaşa kapılmış olabilir. Ben bunu normal karşılıyorum çünkü vatandaşımızın Millet İttifakı'ndan yana çok büyük bir beklentisi var. Buradaki bir aksamanın insanlar üzerinde bir hayal kırıklığı yaratması ve aşırı tepki göstermeleri gibi bir sonucun ortaya çıkmasını da çok normal karşılamak lazım. İnsanlar çok bunaldı ve tek kurtuluş ümidi olarak Millet İttifakı'nı gördüğü için buradan çıkacak her kararı can kulağıyla dinliyor ve en ufak bir pürüz çıkmasın istiyor. Bu seçimlerin hayati bir seçim olduğunu hepimiz biliyoruz. Şu anda geldiğimiz noktada Millet İttifakı çok daha güçlü. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimini alma konusunda insanların kanaati çok daha arttı. Bu hamleyi yapan biz buna kazandıran hamle diyoruz bu hamleyi yapan da İYİ Parti." 

4 PARTİ KARAR VERMEDİ

İlhan'ın "Milletvekili aday listesi ayrı ayrı mı yoksa ortak mı belirlenecek" soruna ise Usta, şu yanıtı verdi: "Millet İttifakı'nı oluşturan 6 siyasi parti var. İYİ Parti ve CHP seçime kendi logosuyla, kurumsal kimliğiyle girecek ama diğer 4 siyasi partinin nasıl gireceği netleşmedi. Buradaki amaç şu. 2 seçimi aynı anda yaşayacağız. Tabi temel amacımız Cumhurbaşkanlığını kazanmak ama Meclis'te de bir çoğunluk elde etmemiz lazım. Anayasaya değişikliği yapabilmek için 360 milletvekilinin el kaldırması gerekiyor. Bunun için daha önce oluşturulmuş komisyonlar var bu komisyonlar çalışmalarını sürdürüyor. En fazla milletvekilini hangi sistem içerisinden çıkartabilecekse millet ittifakı o sistem tercih edilecektir." 

DEĞERLER GELİRE DÖNÜŞTÜRÜLEMİYOR

Samsun özelinde de açıklamalarda bulunan Usta şöyle konuştu:

"Türkiye genelinde de ekonomik sıkıntılarımız çok fazla ama Samsun'da aslında bu biraz daha fazla. Samsun şehircilik açısından Sayın Mustafa Demir'in iyi şeyler yaptığını söylemek mümkün değil. Hiç bir icraatını görmedik. Genelde yıkmaya yönelik icraatleri oluyor. Ama ondan önceki belediye başkanlarını Samsun için şehircilik adına güzel şeyler yaptığını da biz biliyoruz. Samsun'a dışarıdan birisi geldiğinde güzel bir kent olarak görüyor fakat Samsun üretmiyor. Samsun'un değeri düşüyor. Şehrin güzel olması önemlidir. Samsun çok ciddi göç veren bir şehir haline geldi. Samsun'a baktığınızda potansiyeli çok yüksek. Ama güzellikleri yeteri kadar gelire dönüştürülemiyor. Buradan o sözümüzde verelim. Eğer biz iktidar olursak göreceksiniz Samsun'a hem yük hem de yolcu taşımacılığı açısından demiryolu sistemini çok daha etkin hale getireceğiz. Yani 20 yıldır konuşulan fakat hiç adım atılmayan hızlı tren projesini inşallah biz gerçekleştireceğiz. Biz genel devletten nasıl yatırım alınacağını, bu işlerin usulünün ne olduğunu nasıl bir proje hazırlanacağını her şeyi çok iyi bilen bir eski bürokrat olarak bu hizmetleri Samsun'a getireceğiz. Medikal sektörüyle ilgili biliyorsunuz kümelenme var ama bunu ileriye götüremiyoruz. Çok daha ileriye gitmesi lazım. Samsun'un değerlerinin daha fazla üretime, daha fazla gelire dönüştürecek projelerimiz var. Vatandaşın bize oy vermesi, bizi tercih etmesi içinde daha fazla neden oluşturacağız. Seçim dönemin de sadece ulusal ölçekte yapacağımız işleri değil, Samsun'a özel yapacağımız projeleri de milletimizle paylaşacağız."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.