İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, 'Enflasyonla Mücadele Programı Şart' İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, ekonomik sorunların düzelebilmesi için enflasyonla mücadele programının gerekli olduğunu söyledi

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, ekonomik sorunların giderilebilmesi için kalıcı çözümlere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Enflasyonla mücadele programına ihtiyaç var. Eğer mücadele edilmezse hazine kur garantisinden dolayı milyarlarca liralık borç altına girecek" dedi.

OLAĞANÜSTÜ BİR SÜREÇ TBMM'de döviz kurları ve ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Usta, "Ekonomide olağanüstü günlerden geçiyoruz. Mart ayında Merkez Bankası başkanının gece yarısı kararnamesiyle gece yarısı görevden alınmasıyla hatalar silsilesiyle süreç devam ediyor. Rakamlar çok hızlı değişiyor. Mart ayında 6,88'e kadar düşmüştü. Enflasyon yüzde 16.2'ydi. Hazinenin borçlanma faizi, 16.5'ti. Geldiğimiz noktada, dolar 18'lerden 13'lere kadar geldi. Ancak hazinenin borçlanma faizi, yüzde 16,5'tan yüzde 24'e geldi. Ticari kredi faizlerdi yüzde 30'lardaEnflasyonunda bu ay sonu itibariyle, 30'ların üzerinde bir seviyeyi göreceğiz" dedi.

MÜCADELE EDİLMELİ "Bu hatalar silsilesi olmasaydı bugün dolar, 7,5 civarında olurdu 8 lira asla olmazdı. Enflasyon yüzde 17'lerde olurdu" diyen Usta, "Enflasyonla mücadele programına ihtiyaç var. Kalıcı şeyler yapılması gerekir. Bunun için de kapsamlı bir mücadele programı da şart. Uygulamalarınızla kaybettiğiniz güveni, garanti vererek, pahalı bir yöntemle tesis etmek isteyen bir iktidar var. Bunu anlamak mümkün değil. bu kur garantisine dayanmak mümkün değil. Eğer mücadele edilmezse hazine kur garantisinden dolayı milyarlarca liralık borç altına girecek" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.