İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, esnaf kesiminin de EYT kapsamına alınması gerektiğini kaydederek, "SSK’lı olarak çalışanlar 7200 iş günü üzerinden emeklik hakkı elde ederken esnaf kesimi 7 gün 24 saat gece- gündüz çalışmalarına rağmen 9000 iş gününde ancak emekli olabiliyor" dedi. 

"DESTEKLER YETERSİZ KALDI"

Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde esnafın yaşadıkları sorunları dile getirdi. Yaşar, EYT düzenlemesinde esnaf kesiminin unutulduğunu bildirdi. Esnaf kesiminin de EYT kapsamına alınması gerektiğine dikkat çeken Yaşar, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Esnaf kesimi bu ülkenin bel kemiği konumundadır. Üretim ve istihdamdaki payı küçümsenemeyecek kadar fazladır. Esnafa bugüne kadar hükümet tarafından yapılan destekler yetersiz kalmıştır. Esnaflarımız bugün kiralarını, elektrik ve doğalgaz faturalarını, SGK primlerini ödeyemez durumdadır. Esnaflar yüksek kiralar ödemeye başlamıştır. Kira stopajına çözüm bulunmalıdır. Bugün hepiniz caddede, sokakta esnafı ziyaret ediyorsunuz. Elektrik faturaları, kira faturaları, doğal gaz faturaları toplam ciro üzerinde 15'ler civarında olması lazımken bugün maalesef bu rakam neredeyse kendi maaşını zor çıkaracak duruma gelmiştir."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.