İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, seçim koordinasyon merkezlerinin önünün, AK Parti tarafından asılan pankartla kapatılmasının siyasi etiğe sığmadığını öne sürerek, "Samsun'da tertemiz bir kampanya dönemi yürütmek istiyorsak bu pankart buradan kalkmalı" çağrısı yaptı.


"SİYASİ ETİĞE SIĞMIYOR"

Tüfekci, seçim kordinasyon merkezlerine asılan 'Sen de inan Samsun' sloganının bulunduğu pankartının karşısına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı ile birlikte 'Samsun 23 yıldır inandığı yolda yürüyor' yazan afişin asılmasının siyasi etiğe sığmadığını söyledi. SKM önünde açıklamalarda bulunan Tüfekci, "Bugün Samsun siyasetine bir kara leke düşmüştür. Kadına, bir rakibe, siyasi etiğe, bizim SKM'mize saygınız yok onu anladık. Din, inanç temelleri sadece size ait değil. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız alet edilerek bizim sloganımıza karşı farklı bir slogan üretilerek yapılan adaletsizlik, ne siyasi etiğe ne seçmenin ferasetine saygı duymadıklarını göstermektedir" dedi.


"SİZDEN SAYGI BEKLİYORUZ"

Seçim koordinasyon merkezlerinin önünü kapatan pankartın kaldırılmasını talep eden Tüfekci, "Seçim koordinasyon merkezimizin önünü kapatılmasına, bu adaletsizliğe rağmen susarsak işte o zaman zalimin zulmüne susmakla bir sonuca eremeyeceğimizi bir kez daha gösteririz. Ben bütün Samsun halkını, kadınları yanıma çağırıyorum. AK Parti yetkililerine de sesleniyorum. Bu yakışık almayan tavrı hemen değiştirmenizi talep ediyorum. Bu siyasete, etiğe sığmaz. Bu yakışıksız davranıştan vazgeçmeniz lazım. Biz bu yola tertemiz yüreğimizle çıktık. Biz hiçbir zaman siyasi etiği bozmuyoruz. Kimseye saygısızlık etmiyorsak, onlardan da aynı saygıyı bekliyoruz. Samsun'da tertemiz bir kampanya dönemi yürütmek istiyorsak bu pankart buradan kalkmalı" ifadelerini kullandı. 

SAMSUNLULARA SESLENDİ 

Samsunlulara da seslenen Tüfekci sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu seçimde bize, bir rakibe tahammülü olmayan bu siyasi anlayışa artık dur demenin vakti gelmiştir. 31 Mart'ta tercihinizi bir kez daha bu baskıyı, bu yıldırmayı, bu zulmü göz önüne alıp değerlendirmenizi talep ediyorum. Ne verdiniz bu şehre ne kattınız? Bütün potansiyellerini bir bir yok ettiniz. Samsun bu kez bize inanacak, bize güvenecek."

Günaydın Samsun 14 Mayıs Salı Günaydın Samsun 14 Mayıs Salı

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.