İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Asgari ücretin açlık sınırının 2 bin 200 lira altında kaldığı bir ülkede bu ücretle geçinen vatandaşlarımız 'Benim halim ne olacak' endişesi taşımaktadır" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bakanlık devreye girdi! Samsun'da kirada oturanlara 3.750 TL verilecek Bakanlık devreye girdi! Samsun'da kirada oturanlara 3.750 TL verilecek

GERÇEKLİKTEN UZAKLAŞILDI

Usta, TBMM'de yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi. Vatandaşın geçim zorluğuyla boğuştuğunu öne süren Usta, " Sayın Erdoğan saray hayatının içinde halkın gerçeklerinden uzaklaşmıştır. 2022 yılı rakamlarıyla Sayıştay raporlarına göre sarayın bir yıllık gideri 5 milyar 669 milyon lirayı aşmıştır. Sarayın günlük masrafı bir yılda yüzde 53 artarak, 15 milyon 533 bin liradır.  Harcamaların bu miktara vardığı, hangarda 11 uçağın bulunduğu, yeni lüks araçların sipariş edildiği bir dönemde Erdoğan'a tavsiyemiz etrafındaki danışmanlara inanmaması, sokağın çarşı-pazarın nabzını kendisinin tutmasıdır" dedi.

KABUL ETMİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Usta şunları söyledi: "Sayın Erdoğan'a hatırlatmak isteriz ki seçimi kazanmanız memlekette herşeyin güllik gülistanlık olduğunu göstermez. Asgari ücretin açlık sınırının 2 bin 200 lira altında kaldığı bir ülkede bu ücretle geçinen vatandaşlarımız 'Benim halim ne olacak' endişesi taşımaktadır. Böylesi yakıp kavuran gerçekler milletimizi sarmışken, hükümetin milletin gerçeklerinden uzak kalmasından kabul etmiyoruz."

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.