İlk olarak geçtiğimiz sezon sonu Sakaryaspor ile oynanan karşılaşma öncesi Samsun Canlı Haber TV'ye açıklamalarda bulunmuş, sezon bittiğinde, "Ak ile kara belli olacak. Yolumuza sadece inananlarla devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. İlk olarak Yıldırım'ın bu açıklamalarının ardından gerginlik yaşayan iki başkan kısa süre içinde konuyu tatlıya bağlamıştı.

Sezonun sona ermesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Başkan İsmail Uyanık, yaşanan sportif başarısızlık ve yönetimdeki bazı konulardaki anlaşmazlıklardan ötürü görevi bırakma sinyali vermiş, ardından ikilinin İstanbul'da gerçekleşen zirvesinde birlik ve beraberlik mesajları verilerek, İsmail Uyanık göreve devam kararı almıştı.

Bu sezon istenilen sportif başaranın sahaya yansımaması bir çok suni gündemi beraberinde getirirken, Samsunspor'un Sancaktepe maçında sahaya 'Bu şehrin çocukları Samsunsporludur' pankartı ile çıkması iki başkan arasındaki fikir ayrılıklarını da gözler önüne serdi. Başkan Yıldırım, bu tarz pankartların saha içinde olmaması gerektiğini savunup, kamuoyundan özür dilerken, Başkan Uyanık ise tam tersi bir duruş sergileyerek, özür dilenecek bir davranışta bulunmadıklarını belirtmişti.

Son olarak İrfan Buz'un istifasının ardından yeni hoca arayışları konusunda çalışmalar yapan Samsunspor'da iki başkanın adaylar arasında yaşadığı fikir ayrılığı iplerin kopmasına neden olan süreci başlattı. Başkan Yıldırım, sosyal medya hesabı üzerinden, "Görünen köy kılavuz istemiyor. Tek başlı olmak gerektiğini hepimiz anladık" ifadelerini kullanması, süreci Başkan İsmail Uyanık'ın ayrılık kararı ile noktaladı.