Henley & Partners Pasaport Endeksi'nin son verilerine göre dünyanın en güçlü pasaportları yeniden sıralandı. Endeks, pasaport sahiplerinin vizesiz seyahat edebilecekleri ülke sayısını ölçerek dünya genelindeki seyahat özgürlüğünü değerlendiriyor. 2006'da ortalama vizesiz seyahat sayısının 58 ülke olduğu endeks,  111'e kadar yükseldi.

Son verilere göre, listenin zirvesinde 6 ülke yer alıyor. 194 ülkeye vizesiz erişim sağlayan ve 5 yıldır ilk sırada bulunan Singapur ve Japonya'ya bu yıl Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya eklendi. Finlandiya, İsveç ve Güney Kore ise ikinci sırada yer aldı.

ABD SIRALAMADA GERİLEDİ

Ancak, endekste dikkat çeken bir diğer nokta ise ABD'nin altıncı sıraya gerilemesi oldu. ABD pasaportu ile 189 ülkeye vizesiz giriş yapılabiliyor.

Listenin 30 üst sırasında ise 23 Avrupa ülkesi ve Birleşik Krallık bulunuyor. Asya'dan üç ülke, Kuzey Amerika ve Okyanusya'dan ise ikisi ilk 30'da yer alıyor.

TÜRKİYE 54. SIRADA

Türkiye ise endekste 118 ülkeye vizesiz erişim sağlayarak 54. sırada yer aldı. Türkiye'nin bir üstündeki Rusya 119 ülkeye, 52. sıradaki Gürcistan 121 ülkeye ve 51. sıradaki Moldova ise 122 ülkeye vizesiz erişim imkanı sunuyor.

Asgari ücrete ara zam var mı?, Asgari ücret artacak mı? Asgari ücrete ara zam var mı?, Asgari ücret artacak mı?

karar

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.