Gürcistan’da "Gürcistanlıların Yürüyüşü" adlı protesto gösterisi düzenlendi.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’in merkezinde Agmashenebeli Bulvarı’nda yüzlerce kişi "Gürcistanlıların Yürüyüşü" adlı protesto gösterisi düzenledi. Siyasetçi ve miting katılımcısı Jondi Baghaturi, İHA’ya yaptığı açıklamada, "Bu protesto Türk, Alman, Fransız ya da Arap işletmelere karşı değil. Biz, genelevlere, ahlaksızlıklara, yasa dışı göçlere, kaçakçılığa, uyuşturucu ticaretine karşı bu protestoyu gerçekleştiriyoruz" dedi.

Protestocular, Gürcistan hükümetine bir talep listesi yaptıklarını da aktardı. Listede, Gürcistan vatandaşlığı ve ikamet izninin sıkılaştırılması, Avrupa mevzuatına uyacak yeni göç yasası uygulanması ve genç suçluların Gürcistan’dan sınır dışı edilmesi yer alıyor. Ayrıca protestocular, Gürcistan İçişleri Bakanlığını özel önlemler alınmasına ve şüpheli kurumları kapatmaya davet etti.

Protesto organizatörü Sandro Bregadze ise, "Biz milletlere karşı değiliz, milletlere karşı savaşmıyoruz. Herkese saygı duyuyoruz. Fakat bu ülkedeki göçmenler yerlerini bilmeli, ev sahibi yerini bilmelidir" dedi.

Öte yandan Agmashenebeli Bulvarı’nda başlayan gösteri Marjanishvili metro istasyonunun yakınında sona erdi.