Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, yaz aylarının gelmesiyle düğün sezonun açıldığını belirterek, "Okullar kapandıktan sonra hareketliliğin başlaması düşüncesindeyiz. En azından pandemi süreci ve ondan önceki seneleri yakalayacağımız ümidindeyiz" dedi.

BEKLENTİ YÜKSEK

Özman, altın satışları ve piyasadaki durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yaz sezonun başlamasıyla altın satışlarında da beklentinin yüksek olduğunu belirten Özman, "Yaz sezonu başlamasıyla birlikte düğün ve nişan sezonu da başladı. Bu sezonla birlikte beklentimiz geçen sene ve daha önceki senelerden daha yüksek olması. Pandemi sürecinde düğünler nişanlar kısıtlamalıydı. İnsanlar bir araya gelemedi ve takı törenleri olmadı. Pandeminin ciddi oranda azalmasıyla beklentilerimizin de Türkiye genelinde fazla olduğunu düşünüyorum. Çünkü Mart ayında İstanbulda yapılan uluslararası kuyumculuk fuarında çok ciddi katkı sağladı.  Üreticilerimiz ürün sergilediler ve çok ciddi manada da toptan satış gerçekleştirdi" dedi.

'OKULLARIN KAPANMASINI BEKLİYORUZ'

Dükkanlara yansıyan bir hareketlilik olmadığını fakat okulların kapanmasıyla alışverişlerin de başlayacağını düşündüklerini kaydeden Özman şunları kaydetti:

"Türkiye'de her yaz tatilleri okulların kapanması ve açılmasıyla başlar. Ama normalde bizim yoğunluk yaşadığımız sezon henüz başlamadı. Ama yine de yeni evelenecek gençler mağazalarımızı dolaşmaya başladı. Biz onlara servis yapıyoruz ürünlerimizi tanıtıyoruz. Nakit olarak yine de satışlarımız yani aktif olarak başlamadı. Ama beklentilerimiz var. Düğün yapacak gençlerin dolaşması ve ürün sorgulaması, hem fuarda gördüğümüz katılımcıları ve kalabalığı toptancıların üretim yapıp Anadolu'dan gelen kuyumcuların orda alışveriş yapmasıyla, en azından pandemi sürecinden ve ondan önceki seneleri yakalayacağı ümidindeyiz. Ama tabi çok büyük bir engel var bunun önünde Türkiye’de ki enflasyon oranının çok yükselmesi. Vatandaşların gelirlerini maalesef enflasyon karşısında azalıp satın alma güçlerinin düşmesi önümüzde ki en büyük handikap olmasıdır." 

Zeynep BARUTCU-Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.