İŞKUR Samsun İl Müdürü Gökhan Dürümlü,  2023 yılının ilk 3 aylık döneminde İş ve Meslek Danışmanları tarafından iş arayan 14 bin 293 kişi ile görüşme gerçekleştirildiğini, 4 bin 349 işyerinin ziyaret edilerek kurum hizmetleri ve teşvikler hakkında bilgilendirildiğini 3 bin 481 kişinin özel sektör işyerlerinde istihdam edilmesine aracılık edildiğini belirtti.

KURUL CİNBİR BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Samsun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Nisan ayı olağan toplantısı Vali Yardımcısı Şevket Cinbir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Samsun Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Gökhan Dürümlü, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Sait Gül, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Dr. Şenol Yıldız, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, OMÜ Meslek Yüksek Okulu Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Kemal Özcan, İl Milli Eğitim Müdür V. Hüseyin Aksakal, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, SGK İl Müdürü Ünal Kaya, KOSGEB İl Müdürü Nebahat Livaoğlu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 

Vali Yardımcısı Şevket Cinbir toplantının açılışında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun il düzeyinde istihdamı koruma, geliştirme ve işsizliği önlemeye yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ

Dürümlü de Ocak–Mart 2023 döneminde yürütülen çalışmalar ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nün gelecek dönemde yürüteceği çalışmalar hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi. Dürümlü, İŞKUR'un iş arayan ve işverenler arasında bir köprü görevi gördüklerini; işbaşı eğitim programları ve meslek edindirme kurslarıyla iş arayanlara mesleki beceri kazandırdıklarını; iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri ile iş arayanlara, işverenlere ve meslek seçme aşamasındaki öğrencilere danışmanlık yaptıklarını; işsizlik sigortası ve kısa çalışma ödeneği gibi pasif işgücü programları ile çalışan vatandaşları koruduklarını ve iş arama sürecinde olan her vatandaşı desteklediklerini beyan etti. 2023 yılının ilk 3 aylık döneminde iş ve meslek danışmanları tarafından iş arayan 14 bin 293 kişi ile görüşme gerçekleştirildiğini belirten Dürümlü, 4 bin 349 işyerinin ziyaret edilerek kurum hizmetleri ve teşvikler hakkında bilgilendirildiğini 3 bin 481 kişinin özel sektör işyerlerinde istihdam edilmesine aracılık edildiğini, açılan 246 kurs ve programlara 870 kişinin katılım sağladığını ve 1 bin 163 kişinin toplum yararına programlardan faydalandırıldığını, pasif işgücü programları kapsamında 7 bin 541 kişiye işsizlik maaşı ödendiğini, aktif işgücü programları kapsamında ise yaklaşık 48 milyon TL ödeme yapıldığını belirtti.

ÖZCAN TEZCAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.