14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçime ilişkin geri sayım başladı.  Cumhurbaşkanlığı seçiminde dört adayın yarışması kesinleşti.
Yurt içi ve yurt dışında 64 milyonu aşkın seçmen, 13. Cumhurbaşkanı’nın yanı sıra TBMM’nin 600 milletvekilini de seçecek. Seçimin boyu kısaldıkça liderler deprem bölgesi başta olmak üzere çeşitli illerde açılışlara, iftar programlarına ve toplantılara katılarak kamuoyuna projelerini iletiyor.
Cumhur İttifakı’nın adayı mevcut Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında kıran kırana geçmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin her gün değişik anket sonuçları ortaya dökülüyor.
Kimi anketlere göre Kemal Kılıçdaroğlu açık ara önde iken diğerlerine göre Recep Tayyip Erdoğan yeniden kazanıyor. Seçim yasaklarının başlayacağı güne dek çok anketlere tanık olacağız. Asıl önemli olan son sözü söyleyecek seçmenin ne yönde karar vereceği. 
Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabilmek için TBMM’deki parti gruplarının aday göstermelerinin dışında 100 bin imza toplama koşulunu yerine getiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın alacağı oylar kuşkusuz seçimin sonucunu direkt etkileyecek. 
2018 yılındaki seçimde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’ye verilecek oyların Kemal Kılıçdaroğlu’na sekte vuracağı aşikar. Hatta milliyetçi tabandan Sinan Oğan’a yönelecek oyların da Millet İttifakı’nı zarar vereceği su götürmez gerçek. Yani her iki adayın alacağı oy Kemal Kılıçdaroğl’nun aleyhine olacak.
 Bu tabloyu gözleyen Millet İttifakı kurmaylarının Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi yönünde girişimlerde bulunduğu sır değil. Lakin Muharrem İnce çok kararlı seçime katılmakta. Yine de siyasette 24 saatin çok uzun süre olduğu unutulmamalı. Neyin ne olacağı bilinmez. Bir bakarsanız İnce, CHP Genel Başkanı lehine adaylıktan çekildiğini kamuoyuna duyurabilir. 
Eğer tüm girişimlere karşın adaylığında ısrarcı olur, Millet İttifakı adayı da seçimi yitirirse, yoğun eleştirilere uğrar, siyasette ömrü uzun olmaz. Zira geçmişte Ankara ve Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde CHP, DSP ve SHP arasındaki ayrışmadan ötürü AKP’li adayların kazandığı belleklerde. Hala o bölünmenin sonucu ve sorumluları konuşuluyor. Bakalım İnce ısrarından vazgeçirilebilecek mi? 
Seçim sonucunu belirleyecek önemli etkenlerin başında kuşkusuz dar gelirli kitlenin aleyhine olan ekonomik sistem ile can yakan hayat pahalılığı geliyor. Yurttaş her gün cebini boşaltan, satın alma gücünü dibe vurduran yüksek enflasyon altında inim inim inliyor. 
Böyle bir ortamda siyasi irade kesenin ağzını açarak sabit gelirliler adına bir takım düzenlemeleri hayata geçiriyor. Ancak unutulan kesimler var. Gerçekleşen ve olası iyileştirmeler Cumhur İttifakı’na ne kazandıracak,  onu da 14 Mayıs gecesi göreceğiz.
Tabii cumhurbaşkanlığı kadar milletvekili seçimi sonucu da önemli. 600 vekilin seçileceği seçimde Millet İttifakı TBMM’de ezici üstünlüğü sağlarsa yeniden “Parlamenter Sistem”e geçmenin adımları atılmış olur. Cumhur İttifakı çoğunluk sağlarsa mevcut sistem devam eder.