Son dakika haberi: Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları ve İBB ve ABB başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş CHP Genel Merkezi'nde dört kez kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. İmamoğlu ilk konuşmasında Anadolu Ajansı'nın (AA) verileri açıklama sürecini eleştirirken geçmiş seçimleri örnek verdi. Mansur Yavaş da AA'ya tepki gösterirken "AA verilerine göre gerideyiz ancak yüzde 23,87 ile Ankara ve İstanbul'da öndeyiz" mesajını verdi. İki isim verdikleri son mesajda ise Kılıçdaroğlu'nun önde olduklarını öne sürerken 2. tura kalma ihtimaline değindi.

"GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ SANDIKLARDA SİSTEME GİRİŞ YAPILMAYAN 7,5 MİLYON OY VAR"

İmamoğlu dördüncü kez açıklama yaparken konuşmasında şunları söyledi:

"13. cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı adına buradayız. Böyle ifade ettiğim anda az önce iktidar partisinin sözcüsünün ifadesiyle benim "13. cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu" sözüme alınganlık gösterdi, beni eleştirdi. Eleştirebilir, saygı duyuyorum. Bu tarif benim, başkanımızın inancıyla ilgili. Saygıya sıra gelince siz seçim bitmeden İstanbul'a belediye başkanı tarifleyip bütün İstanbul'u kazandı diye donattığınız için size karşı şerbetliyiz. Sizin sisteminize ne yazık ki güvenmiyoruz.

"Memleketimizin kurumlarına güveniyoruz. Bir kuruma güvenmiyoruz, o da yanıltmadı. 50,01'de neredeyse yarım saat tuttu. Onu da herhalde talimatla 49'a düşürdü. Onu da biz ayağa kaldıracağız.

"Yüzde 60'larda başlatılan manipülasyon yüzde 49'lara indi. Orada ısrarla tutuyorlar. Sisteme hala giriş yapılmayan 7,5 milyon oy var. Bu bizim güçlü olduğumuz, yoğunlukla itiraz edilen sandıklar. Asla vazgeçmeyeceğiz, ıslak imzalı tutanaklar üzerinden açıklamalara devam edeceğiz.

"18.30'dan beri bazı verilere hiç dokunulmadı. Bunların da analizlerini ilerleyen saatlerde paylaşacağız. Orada ilginç bir kurgu var, çözeceğiz.

VERİLERİ AÇIKLADI! "2. TURA KALMA İHTİMALİ YÜKSEK"

İmamoğlu'nun ardından sözü alan Yavaş'ın açıklamasından öne çıkanlar:

"Biz bunları daha önce yaşadığımız için daha tedbirliyiz. Islak imzalar üzerinden konuşuyoruz. Ankara'da 6, 7, hatta 11 defa sayılan bölgeler var. Yoğun itirazlar var, itiraz olunca ıslak imzalı kağıdı elde edemiyorsunuz. Sayın Soylu sürekli olarak polis marifetiyle, jandarma marifetiyle üzerine vazife olmayan şekilde sonuçları alıp bir şekilde bildirmek istedi. Biz güvenmemekte haklıyız.

"Islak imzalı tutanak oranı yüzde 69,67. Bunun 19 milyon 997 bini Kılıçdaroğlu. Sayın Cumhurbaşkanının oyu ise 19 milyon 286 bin. Oransal olarak Kılıçdaroğlu yüzde 47,7; Sayın Erdoğan ise 45,8. 60 bin sandığın verisi henüz gelmedi. Büyük ihtimalle sayın genel başkanımız 1. çıkacak. 2. tura kalma ihtimali yüksek.

"11'E YAKIN OY DÜŞTÜ, 50 SINIRINA GELİP DAYANDI"

Üçüncü kez kameralar karşısına geçen İmamoğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Bütün bu çabaya rağmen Erdoğan'ın oyları istikrarlı şekilde geriledi. 11'e yakın oy düştü, 50 sınırına gelip dayandı. Bakalım ne yapacaklar. Bunlar yüzde 85 civarına kadar idare edebilir. Sonra küt diye bütün bariyerleri düşecek. Milleti aldatmaya yönelik bir süreç. Çıkıp 'Kazandık' demelerine inanmayın. AK Parti ve sayın Erdoğan'a oy verenler de bizi izlesin.

"ELİMİZDEKİ VERİLER BU ŞEKİLDE SONUÇLANMAYACAĞINI GÖSTERİYOR"

"Elimizdeki veriler seçimin bu şekilde sonuçlanmayacağını, Erdoğan'ın oylarının azalacağını, Kılıçdaroğlu'nun oylarının artacağını gösteriyor. Bizim kaynağımıza göre sayın genel başkanımızın oyu yüzde 49, sayın Erdoğan'ın oy oranı 45.

"Milletimizi aldatıyorsunuz, yapmayın. Sandıklarda görev alan herkes görevlerine devam etsin.

Mansur Yavaş ise üçüncü açıklamasında şöyle konuştu:

"Sonuna kadar bekleyeceğiz. İnşallah iyi bir sonuç alacağız veya 2. tura kalacak. Ama son oy sayılıp da YSK'dan liste açıklanana kadar vazgeçmiyoruz."

"CİDDİ BİR DÜŞÜŞ VAR"

İmamoğlu'nun ikinci kez kameralar karşısına çıktığında yaptığı açıklamasında kullandığı ifadeler şöyle:

"Şu an elde ettiğimiz veriler ciddi bir düşüşü sergileyen bir iktidar tablosu sunuyor, hükümet ciddi bir düşüşte. Bu netlikte söyleyebilirim. Bu saatten sonra da bütün kurumları sağlıklı verileri açıklamaya davet ediyoruz.

"Rakip ittifakın itirazıyla beraber engellenen sandık verilerimizin bizim öne çıkmamızı engelleyen sandıklar. Önde olduğumuz sandıklara yoğun bir itiraz metodu var. Saygı duyuyoruz.

"Milletin manipule etme veya aldatma adına kazanma üzerine birtakım senaryolar kimse geliştirmesin. Sandıktan çıkacak sonuç neyse biz ona razıyız.

"Şunu net olarak söyleyebilirim: Verilerin akışını takip ettiğimizde biz sürekli çıkış, rakibimiz ise sürekli iniş trendi izliyor. İlerleyen saatlerde bunu ispat edici verilerle karşınızda olacağız. Hangi partiden olursa kalsın sandıkları terk etmemelerini istiyoruz.

YAVAŞ İSTATİSTİKLERİ AÇIKLADI!

Yavaş ise ikinci konuşmasında ellerindeki istatistikleri açıklarken şunları söyledi:

"91 bin 913 sandıktan bize ulaşan verilere göre sayın genel başkanımız 47.42 oyda. Sayın Erdoğan ise 11 milyon 278 bin 773 oy ile yüzde 46.80'de. Sayın Sinan Oğan da 5.33, 1 milyon 283 bin 775 oy şu anda almış.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR..

"Ankara, İzmir ve İstanbul'un verileri henüz gelmedi. 3 ilde de öndeyiz. 50'nin üzerinde Kılıçdaroğlu, 44 civarında da sayın Erdoğan var.

'1. TUR' MESAJI: FARK BÖYLE DEVAM EDERSE...

"Büyük kentlerde çok sayıda sandık açılmadı. Büyük kentlerdeki bu fark devam ettikçe ben 1. turda tamamlanacağını öngörüyorum. Artış trendi onu gösteriyor.

ANADOLU AJANSI'NA TEPKİ: HİÇBİR MUTEBER TARAFI YOK

İmamoğlu'nun ilk açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı adına sesleniyoruz. Ne yazık ki her seçimde gördüğümüz manzarayı yine yaşıyoruz. Yine bir AA vakası gündemde. Halbuki AA 2019 31 Mart seçimleri itibarıyla bitkisel hayata girmiştir, bitkisel hayattan çıkmak için bizim iktidarımızı beklemektedir. AA'nın itibarı 0'ın altındadır. Hiçbir muteber tarafı yoktur. Vatandaşlarımız asla itibar etmemelidir.

"2-2,5 saat veri verdikten sonra İstanbul'daki gerçek sayıları görünce veri akışını kesen bir AA ve yöneticileri bizim için yok hükmündedir. AA dün hem bizlerin hem Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında devlet kurumumuz olmasına rağmen hiçbir misyonu kendilerine yüklememiş, onlarla ilgili beklentimiz olmadığını ima etmiş durumdayız. AA'ya inancımızın asla olmadığı ortadadır.

GEÇMİŞ SEÇİMLERİ ÖRNEK VERDİ

"2015 Haziran seçimlerinde AA ne hikmetse yüzde 65'le sayın Erdoğan'ın başlatıyor akşama ve o seçim yüzde 40 ile bitiyor. Yani yüzde 25 farkla algı yönetiyor. 2015 Kasım seçimlerinde yüzde 75 ile başlıyor, yüzde 49 ile bitiriyor. 2018'de sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiği seçimde yüzde 67'lere varan oranla başlıyor, yüzde 52 ile bitiriyor. 2019'da ise buna gücü yetmiyor. Yine yüksekten başlıyor ama 2 saat sonra daha düşük oy oranlarıyla kapattı.

"RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİZ Kİ..."

"Baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: 13. cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ülkemizin bu akşam cumhurbaşkanı ilan edilecektir. Yüzde 57 ile başlayan AA'nın ortalama 15-20 geride bitirdiği gecelere bakarsak bu akşamı toplama çıkarma hesabıyla siz ortaya koyun.

"Sayın Erdoğan kesinlikle çok aşağılarda bir orana sahip. Bizim kendi sistemimizle ilgili de verilerimiz var."

MANSUR YAVAŞ "NET SONUÇLARA GÖRE" DİYEREK DUYURDU!

Yavaş'ın ilk açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"AA'nın güvenilir hiçbir tarafı yoktur, mahcup da olmuyorlar. Yüzde 23,87 net gelen sonuçlara göre şu anda sayın cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öndedir. Doğru bilgi buradadır. Şu anda net rakamlarla konuşuyoruz, biz öndeyiz. AA verilerine göre gerideyiz ancak yüzde 23,87 ile Ankara ve İstanbul'da öndeyiz."

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEK KELİMELİK PAYLAŞIM

İmamoğlu ve Yavaş'ın konuşmasının hemen ardından Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Kılıçdaroğlu o paylaşımında tek kelimeyle "Öndeyiz" ifadesine yer verdi.

DAVUTOĞLU, CHP GENEL MERKEZİ'NE GİDİYOR

Öte yandan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun CHP Genel Merkezi'ne gideceği öğrenildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.