Binlerce vatandaşın İŞKUR üzerinden sürekli iş aradığı günümüzde bekçi alımları da kariyer fırsatı olabiliyor. KPSS gibi şartlar da olmadan en az ilkokul mezunu olmak şartıyla ilanlara başvuru yapılabiliyor. Farklı yaş gruplarından pek çok kişiye iş bulma fırsatı tanınıyor. Bekçilik de toplumsal huzuru sağlamanın önemli görevler üstlendiği meslek gruplarının başında geliyor. Bireyler için de eğitim ve gelişimin ilk adımı oluyor.

Özel sektörde güvenlik taleplerinin artması bekçilik alımlarını da giderek artırıyor. İŞKUR üzerinden büyük ilgi toplayan bekçi ilanları iş arayanlara çekici bir fırsat sunuyor. Bu durum, iş güvenliği ve varlık koruma konularında uzmanlaşmış profesyonellere olan talebi artırıyor.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden yapılan bekçi alımlarında aranan genel başvuru şartları şöyle sıralanabilir:

TC vatandaşı olmak

En az ilkokul mezunu olmak

En az 18 yaşını tamamlamış olmak

Kamu haklarından mahrum olmamak

Sağlık durumunun çalışmaya uygun olması

30 büyükşehirin partilere göre belediye başkanlığı dağılımı 30 büyükşehirin partilere göre belediye başkanlığı dağılımı

Adli sicil ve güvenlik soruşturması sonuçlarının olumlu olması

Askerlikle ilgili bir durumunun olmaması (Tamamlamış, erteletmiş ya da muaf olmak)

İŞKUR BEKÇİ İLANLARI

İŞKUR'da yer alan ilanlarda inşaat ve işyeri bekçi alım pozisyonlarının açıldığı görülüypr. İŞKUR internet sitesinde de doğrudan ya da online olarak ilanlara başvuru yapılabiliyor.

Bekçi ilanlarına İŞKUR internet sitesinden başvurulduğu gibi çağrı merkezinden de ilk adım atılabiliyor. Bu süreçte, adayların ilan detaylarını dikkatle incelemeleri ve şartları karşılıyorlarsa vakit kaybetmeden başvuru yapmaları önerilir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.