İlkadım Belediyesi meclis toplantısında Ataköy, Yaşardoğu, Kışla ve Derecik Mahallesi'ne yapılması planlanan parkkların yapımı için istenilen 3 milyon 250 bin liralık kredi talebi uygun görülmedi.

TALEBE ONAY ÇIKMADI 

İlkadım Belediyesi Meclisi Toplantısı Başkan Necattin Demirtaş başkanlığında gerçekleşti. Belediye meclis salonunda yapılan toplantıda 11 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda Ataköy, Yaşardoğu, Kışla ve Derecik Mahallesi'nde yapılması planlanan parkların yapım işlerinde kullanılmak üzere vadeli olarak 3 milyon 250 bin liralık kredi talebine onay çıkmadı. 

"DEDİKLERİMİZİ DİKKATE ALMIYORSUNUZ"

MHP Grup Başkan Vekili İbrahim Üstün, ise ilgili maddenin gündeme tekrar gelmesini eleştirerek, "Muhakkak gelecek ama biz 'Gelirlerimize bir bakalım. Ona göre borçlanalım' dedik. Ama siz habire önümüze getiriyoruz. Sizi uyarmak için bu şekilde yapmayın diye söyledik. Bizim dediklerimizi siz dikkate almamışsınız" ifadelerini kullandı. 

ORTAKLIĞI SİZİN ÜZERİNİZE YAYIYORUM

Eleştilerle ilgili konuşan Başkan Demirtaş da, "Burada büyük bir para yok. Paranın büyüklüğü ile ilgili söylemiyorum. İşi ve zamanı ve parayı yayma gayreti içindeyiz. Burada ortaklığı sizin üzerinize de yayıyorum. Açık ve net. Siz ret verebilirsiniz sorun yok. Kredi de param da yoksa ben bunu yapamayacağım demektir. Kabul edersiniz ya da etmezsiniz doğal bir şey. Daha önce de gündeme geldi. Yine gelecek" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'İ ELEŞTİRDİ

İlçedeki yol yapım çalışmaları ile ilgili konuşarak Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren Başkan Demirtaş, "Sokaklardaki delme işlemini biz yapmıyoruz. Büyükşehir yapıyor. 3-4 ay sonra haberimiz oluyor. Problem olunca iş bize yansıyor. Bize önceden haber verse biz oraya daha kolay ulaşacağız ama öyle olmuyor. Zamanında farkına varamadığımız için bizim ulaşmamış zaman alıyor.  Bundan son derece müzdaribim. Köklü çözüm ne? Sadece ilkadım için söylemiyorum. Ülkemizde zihniyet değişikliğine uğraması lazım. Biz aç kapa yapıyoruz. Şu anda baktığın zaman bizim yaptığımızda belediyecilik değil. Ama şartlar böyle" diye konuştu.

PROJELER SORULDU 

Başkan Demirtaş AK Partili Meclis Üyesi Serkan Akyüz'ün seçim dönemindeki projlerin hala yapılmadığınına yönelik eleştirilerle ilgili de şunları söyledi: "Seçim dönemindeki konuşmalarıma bakarsanız, ne dediğimi de görürsünüz. 'Bütçemize ve şartlarımıza bakacağız. İmkanlarımız varsa yapacağız' dedik. '16 proje var' diyorsunuz. 3 senedir imanım gevriyor paçayı toplayacağım diye. Ben 16 projenin cevabını halka vereceğim. Sorun yok. Siz öyle düşünmeyin."

Dilber BAHADIR