Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, koronavirüs vaka sayılarındaki düşüşün nedeninin PCR testindeki azalmadan kaynaklandığını öne sürerek, "Vaka sayılarının tekrar yükselebileceği konusunda endişemiz var" dedi.

01-furtun.jpeg

FURTUN DEĞERLENDİRDİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, kentte vaka sayılarının son bir ayda yüzde 90 oranında azaldığını açıkladı. Oruç'un açıklamalarıyla ilgili Samsun Medya Grubu'na değerlendirmelerde bulunan Furtun, test sayılarındaki düşmesi nedeniyle vaka sayılarının düşük olduğunu söyledi.

'ARTIŞ ENDİŞEMİZ VAR'

Maske kuralına toplu taşıma araçlarında ve kapalı ortamlarda uyulmadığına dikkat çeken Furtun, "Maske kullanımı ile ilgili alınan kararlar doğru değil. Vatandaş bunu hafife alıp yanlış anladı. Bu sefer toplu ulaşımlarda ve kapalı ortamlarda maske takılmadığını görüyoruz. Test sayılarında da oldukça düşme var. Halbuki solunum semptomu olan birçok hasta toplumda dolaşıyor. Vaka sayısının düşmesi test sayısının düşmesiyle de alakalı. Seyehatlerde, AVM'lere kamu kurum ve kuruluşlara girişlerde HES kodunun kaldırılması da buna bir etkendir. Aşılama da durdu. Bu nedenle vaka sayılarının tekrar yükselebileceği endişemiz var" dedi.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.