İKİNCİ EL ARAÇ ALACAKLAR DİKKAT

Son zamanlarda araç piyasasında önemli bir değişim gözlemlendi ve özellikle ikinci el araçlarda fiyatlar belirgin bir şekilde artış gösterdi.

Bu değişim, araç fiyatlarının neden yükseldiği, hangi modellerin en çok değer kazandığı ve piyasada en çok tercih edilen araçlar neler olduğu gibi konularda merak uyandırdı.

Geçtiğimiz yılın aralık ayından bu yana yapılan araştırmalar, ikinci el araç fiyatlarının sürekli bir yükseliş eğilimde olduğunu gösteriyor.

Özellikle aralık ayı itibarıyla başlayan ve şubat, mart ve nisan aylarında da devam eden bu artış, dikkat çekici boyuta ulaştı.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Sene başından itibaren sıfır otomobil fiyatlarının artmasıyla birlikte, ikinci el araç fiyatlarının fa artacağı be bu durumun ilkbahar ve yaz aylarında daha da belirginleşeceğini öngörmüştür.'' dedi.

Asgari ücretliye destek paketi yolda! Asgari ücretliye destek paketi yolda!

Ertemel'e göre, ikinci el araçlardaki bu fiyat artışının ana nedenleri arasında artan talep ve döviz kurlarındaki yükselişten kaynaklanan maliyet artışları büyük rol oynuyor.

En çok hangi araç modellerinde fiyat artışı yaşandığına gelince, Mart 2024 itibarıyla A segmentindeki otomobiller öne çıkıyor. Özellikle Hyundai i10 ve Kia Picanto gibi modeller, fiyat artışı yaşanan araçlar arasında yer alıyor.

Ayrıca, yılın ilk yarısında sıfır araç satışlarının yüksek seyretmesi beklenirken, artan fiyat farkı nedeniyle ikinci el araçlara olan talebin artmasıyla, ikinci el ve sıfır araç piyasalarının dengeleneceği öngörülüyor. Bu değişimin ilk işaretleri şubat ve mart aylarında kendini göstermeye başladı.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.