Cumhur İttifakı AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz, üçlü saç ayağının; İlkadım Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve bakanlıklar olduğunu belirterek, Samsun milletvekilleriyle birlikte bütün projeleri 5 yıl içinde tek tek hayata geçireceklerini kaydetti.

PROJELERİNİ SIRALADI

İhsan Kurnaz, basın mensupğlarıyla gerçekleştirdiği sahur programında İlkadım için hazırlamış olduğu projeler hakkında bilgi verdi. Projelerini 34 madde halinde bir kitapçıkta topladıklarını belirten İhsan Kurnaz, projelerini şöyle sıraladı; Kentsel Dönüşüm: Semt İlkadım, Hanımeli Konakları, Bilim Kampüsü, Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi, Güvenli Parklar, Öğrenci Durakları, Kreş ve Çocuk Gelişim Merkezleri, Meslek Edindirme Merkezi – İLMEK, Afet Eğitim Merkezi – AFEM, İlkadım Kart Projesi, İlkadım Spor Akademisi, Spor ve Sağlık Merkezleri, Online Sağlık Hizmetleri, Yaşlı Bakım Hizmetleri, İLKMAR, İlkadım Spor Merkezi, Hoş Geldin Bebek Projesi, Bağımsızlıkla Mücadele Merkezi, Mahalli İletişim Ofisi, Çocuk Köyü, Mobil Oyun Atölyesi ve Kütüphane, Hobi Bahçeleri ve Yeşil Köşe, Huzur Park.

Samsun'da insan ticaretinden tutuklandı Samsun'da insan ticaretinden tutuklandı

HERKES TEMİZLİKTEN ŞİKAYETÇİ

İlkadım'ın eksiklerini çok iyi bildiğini belirten Kurnaz şunları söyledi: "45-50 günlük kampanyamda ve tabii ki 12 sene ilçe başkanlığı yaptığım için bütün problemlere, her mahalleye, her sokağa hakimim. Yani nerede ne ihtiyaç var, hangi mahallemizin hangi hizmete ihtiyacı var, onu biliyoruz. Seçim kampanyası sürecinde vatandaşlar şehrin temizliğinden herkes şikayet ediyor. Bizim dönemimizde şehrimiz tertemiz, aydınlık olacak, kaldırımlar kırık dökük dökük olmayacak. Bunlar belediyenin yapması gereken asli vazifeleri. Bunları en iyi şekilde yapacağız. Büyün sokaklarını, parklarını elden geçireceğiz. Engelli kardeşlerimize göre dizayn edeceğiz. Maalesef bugün bunlar yapılamaz halde. Şehrimiz pis, parklar darmadağın. Semt sahalarını görüyorum içim acıdı. Pırıl pırıl çocuklar delik deşik sahalarda spor yapmaya çalışıyorlar. Geldiğimizde bu sahaların hepsini elden geçireceğiz."

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN PLANLARI HAZIR

İlçenin en büyük problemlerinden birinin kentsel dönüşüm olduğunu da kaydeden Kurnaz, "Kentsel dönüşümü de el birliğiyle çok yakın zamanda başlayacağız. Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerimizin planları hazır. Meclis'ten geçti, bakanlığımız onayladı. 1 Nisan'dan itibare hak sahipleriyle bir araya geleceğiz ve vatandaşlarımızı mağdur etmeden mahallelerimizi hızlı bir şekilde dönüştüreceğiz. Kökçüoğlu, Hastane mahallelerinin statüsü biraz farklı. Emsal 4 diye bir plan yapılmış ama adalar çok büyük olduğundan bir türlü dönüştürülemedi. Halit başkanımla konuşuyoruz. 2-3 alternatifli bir planla oralara gireceğiz" dedi.

HER KESİM DÜŞÜNÜLDÜ 

Kurnaz kadınlara, öğrencilere, emeklilere ve dar gelirli ailelere yönelik projelerini de şu ifadelerle anlattı: "Kadınlarımıza yönelik 'Hanımeli konakları'nı hayata geçireceğiz. Kadınlarımız hem meslek öğrenecekler, hem kendi beceriyle evde yaptıkları ürünleri buraya getirecekler ve kuracağımız sistemle ürünlerinin satışını yapmalarını sağlayacağız. Ana sınıfları da koyacağız. Spor yapabilecekleri, sosyalleşecekleri, sanat öğrenecekleri bir tesis olacak. Yine dar gelirli alilerimiz ve emeklilerimizin evlenmeyi planlayan çocukları için belediyenin bir düğün salonu tahsis edilecek. Dar gelirli ailelerimizin çocukları, düğünlerini burada ücretsiz yapabilecek. Gelinliği ve damatlığı da Samsun Büyükşehir Belediyesi verecek. Dar gelirli ailelerimiz ve emeklilerimize İlkadım Kart adı altında bir kart hazırlıyoruz. Bu sayede vatandaşlarımız belediyemizin bütün tesislinde ve anlaşmalı sağlık kuruluşları olmak üzere bütün kurumsal firmalarda yüzde otuza varan indirimlerden faydalanacaklar. Yine dar gelirli ailelerimizin çocuklarına üniversite okuyan çocuklarına da Genç Kart hazırlıyoruz." 

Bu haber ajans tarafından hazırlanmıştır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.