Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari denge, sanayi üretimi ve işsizlik rakamlarını değerlendirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şimşek, büyümede dengelenmeye yönelik politikalarla cari dengenin ekim ayında da fazla verdiğini, yıllık açığın mayısa göre 9,6 milyar dolar azaldığını belirtti.

"REZERVLER 140 MİYAR DOLAR SEVİYESİNDE"

"Cari dengedeki düşüş ve ülkemize yönelik artan uluslararası yatırımcı ilgisi sayesinde rezervlerimiz 140 milyar dolar ile tarihi yüksek seviyesine ulaştı." diyen Şimşek şunları kaydetti: "Uyguladığımız politikalarla bir yandan kırılganlıkları azaltırken diğer yandan yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeyi tesis ediyoruz. Bu dönemde en büyük dezavantajımız ihracat artışını sınırlayan ticaret ortaklarmızdaki zayıf talep."

"POLİTİKALARIN SONUÇLARINI HERGÜN ALIYORUZ"

Sanayi üretimindeki seyrin büyük oranda bunu yansıttığını vurgulayan Şimşek, ekim ayında işsizliğin son 11 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8,5’e gerilediğini ifade etti. Bakan Şimşek, "Uygulamaya koyduğumuz politikalarımızın sonuçlarını her gün alıyoruz, program hedeflerimiz bir bir gerçekleşmeye devam edecek." diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir rakı grubuna daha zam geldi Bir rakı grubuna daha zam geldi