Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Bir süredir köylerimizdeki atıl okul binalarımızı  köy konakları ve bilgi evlerine çeviriyoruz. Şu anda Tekkeköy'de 10 köy okulumuza tekrar hayat verdik" dedi.

ÖRNEK OLDU

Projelerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da uygulandığını söyleyen Togar, "Köy Okulları Hayat Bulsun adıyla tüm Türkiye'ye yayılan bu projemizden mutluluk duyuyoruz. Çayleyik Köy Konağımız muazzam bir coğrafyada yer alıyor ve burayı sadece bir eğitim yuvası değil bir yaşam alanı olarak görüyoruz. Burayı çocuklarımız ve gençlerimizin akşam buluştukları, ailelerimizin hafta sonları çocuklarıyla birlikte eğlendikleri, şehir insanımızın manzara eşliğinde çay, kahve sohbet edebileceği bir yer haline getirdik" diye konuştu. 

BÜYÜK DÖNÜŞÜM

Togar, Çayleyik Köy Konağı'nı mahallede yaşayan bütün gençlerin her türlü sosyal faaliyetlerini yapabileceği hem de çocukların okul içi eğitimlerini, 4-6 yaş grubunun ve ilkokul çağındaki miniklerin de bir takım sosyal etkinlikleri gerçekleştirebilecekleri bir yere dönüştürdüklerini söyledi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.