İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy'de kadın başkanların seçildiğini belirterek, "Merkez ilçe başkanlarının kadınlardan oluştuğu bir sistem Türkiye'de yok. Samsun ilklerin şehridir. Bu kadroyla biz Samsun'da birinci parti olacağız" dedi. 

"İKTİDARA YÜRÜYORUZ"

Gazeteci Barış İpek'in Kanal S ekranlarında sunduğu Çizgi Üstü programına katılan Başkan Aksoy, önemli açıklamalarda bulundu. İlçelerde kongre süreçlerinin tamamlandığını kaydeden Aksoy, "29 Ekim'de Terme ilçemizden başladığımız kongrelerimizi 4 Aralık'ta gerçekleştirdiğimiz Canik kongremizle bitirdik. Kongrelerimiz, yoğun katılımlı demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştirildi. 2 adaylı kongrelerimizde adaylarımız salondan kol kola ayrılmıştır. İlk kurulduğumuz yıllarda kongre yapacak yer bulamıyorduk. Artık salonlara sığmıyoruz. Bu, İYİ Parti'nin iktidara yürüyüşünün göstergesidir. Bu süreçten sonra seçimler için daha çok çalışarak partimizi 1. parti yapmak hedefine doğru emin adımlarla yürüyeceğiz. İl kongremiz de ocak ayının 1 ya da 2. haftasında yapılacak ve ben de kongrede aday olacağım" diye konuştu.

"MERKEZ İLÇELER ONLARA TESLİM"

Samsun'un merkez ilçelerinin kadın başkanlara teslim edildiğini dile getiren Aksoy, "İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy kadın başkanlarımıza teslim. Kadınlarımız sahada daha aktif, daha özverili. Biz bu noktada arkadaşlarımızla birlikte merkez ilçelerimizi uçuracağız. Gençlerimizin de çok büyük bir katılımı var. Biz de onların elini tutuyoruz ve önlerini açıyoruz. Gençlerle birlikte çok güzel işler yapıyoruz. Kadınlar ve gençler olmadan bir siyasi parti olmaz. Merkez ilçe başkanlarının kadınlardan oluştuğu bir sistem Türkiye'de yok. Samsun ilklerin şehridir. Bu kadroyla biz Samsun'da birinci parti olacağız" ifadelerini kullandı.  

"AK PARTİ'NİN OYLARINI TOPLUYORUZ"

"Liderimiz Meral Akşener önderliğinde İYİ Parti, milletimizin umudu olmuştur" diyen Başkan Aksoy, "Akşener, esnaf ve vatandaşlarımızla buluşmaya yıllar öncesinde başladı. Fakat orada siyasi bir propaganda yapmıyordu. Vatandaşlarımızı dinliyordu. Seçim zamanı dışında da bir siyasi lider, 'esnaf ve vatandaşla buluştu' algısı milletimizde oluştu. Kurulduğu günden bu yana oyunu sürekli artıran tek partidir. 1950 seçimlerinden bu yana Samsun, merkez sağın en önemli kalesidir. Bugün, AK Parti'ye giden o emanet oyları yavaş yavaş partimize topluyoruz. Samsun'da şu an 2. partiyiz ama biz 1. parti yapacağız. Merkez sağın oyunu partimize toplayacağız" şeklinde konuştu. 

"ORTAK AKILLA YÖNETİLMİYOR"

Ayrıca Samsun'un ortak akılla yönetilmediğini öne süren Aksoy şunları söyledi: "Samsun Karadeniz'in ana arteridir. Samsun, bizim çocukluk yıllarımızda gelişmişlik bakımından ilk 10'daydı. Şimdi milli gelirden aldığı pay ve gelişmişlik bakımında 46'larda. Samsun bunu hak etmiyor. 20 yıllık AK Parti iktidarında devlet Samsun'a ne kazandırdıysa hepsi özelleşti. Samsun'da istihdamın önü kapalı. Samsun'da turizmle ilgili hiçbir yatırım yapılmıyor. Samsunluluk şuurunda olup da gerçekten sahip çıkan insanlar yok. İYİ Parti iktidarında Samsun'u nasıl uçuracağımızı vatandaşlarımız görecek. İş adamlarımıza arsa üretemiyoruz. Bu mantıkla Samsun yönetilmez. Samsun'da Bafra ve Çarşamba Ovası var, tarımsal sanayi yok.  Samsun ortak akılla yönetilmiyor. AK Parti'nin 'ben yaptım oldu' mantığı, Samsun'da diğer illere göre biraz daha önde. Samsun'da bir Yalı Kafe örneği yaşadık. Eğer Millet İttifakı değil de Cumhur İttifakı üyesi olan bir parti alsaydı şu anda Yalı Parti oradaydı. Ne yaptılar ne ettiler oraya bir kütle yerleştirdiler. Bu Samsun'a yazık. Görüyoruz her yeri yıkıyorlar. Bu da Samsun'un önünü tıkıyorlar. Yargı kararı durduruyor, değişiklik yapıyorlar sonra yine devam ediyorlar. Halka rağmen bir şey yapamazsınız. Samsunlu bunun hesabını sandıkta soracak."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.