Ünlü ve sevilen sanatçı Haluk Levent, Samsun sokaklarının tanınan ve sevilen ismi Hasan Yarar'ın geçirdiği rahatsızlık sonucunda bacağının kesilmesi üzerine, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gerekenin yapılması için AHBAP'lara çağrıda bulundu.

PROTEZ BACAK TAKILACAK

Bunun üzerine harekete geçen AHBAP Samsun gönüllüleri, topladıkları bağışlarla Yarar'a protez bacak takılacağı öğrenildi. Levent'in bu girişimi ise Samsunlulardan takdir topladı.

HASAN YARAR (CÜMBÜŞÇÜ HASAN) KİMDİR?

Doğuştan görme engelli olan ve bugüne kadar 13 albüm çıkaran Hasan Yarar, 10 yaşından bu yana sanatla iç içe bir yaşam sürüyor. Yarar, sokaklarda şarkı söylerken kendisine ait "Ağladım Anne", "Ah gönlüm", "Zahidem" gibi şarkıların yer aldığı CD'yi de satarak aynı zamanda geçimini sağlıyor. Yarar, 52 yaşında ve üç çocuk babasıdır.

NE OLMUŞTU?

Samsun'un en işlek caddeleri Çiftlik (İstiklal), Mecidiye'de ve sahilde 40 yıldır sesi ve cümbüşü yankılanan görme engelli "Cümbüşçü Hasan" lakaplı Hasan Yarar, sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiriyor. Sosyal medyada çok sayıda takipçisi bulunan Samsunluların sevdiği isim Hasan yararın geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bacağının kesildiği öğrenildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.