BDP Milletvekilleri ve belediye başkanları, Bağlar Belediyesi tarafından açılan Jiyan Semt Pazarı’nı ziyaret etti.

Bağlar Belediyesi tarafından açılan Kadın Jiyan Semt Pazarı’na dikkat çekmek amacıyla stantları dolaşan BDP'li milletvekilleri ve belediye başkanları, kadın esnaflarını ziyaret ederek alışveriş yaptı. Ziyarete BDP Mardin Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz katıldı.

Stantları dolaşan yetkililer, Diyarbakır ve bölgenin tek olma konumunda bulunan Jiyan Semt Pazarı’nın güzel bir örnek teşkil ettiğini belirterek, bu projenin hayat bulması için elbirliğiyle çabalayacaklarını söyledi. Projelerinden dolayı Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran’ı da kutlayan yetkililer, bu çalışmanın bütün BDP belediyelere örnek olacağını belirtti.

Kadın Jiyan Semt Pazarı’nın yaklaşık üç aydır faaliyet gösterdiğini dile getiren Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, beşi engelli olmak üzere 212 kadının istihdam edildiğini vurguladı. Baran, “Burada çalışan kadınlarımız genelde ekonomik olarak zor durumda olan ve göçten dolayı mağduriyet yaşamış insanlardan oluşuyor. Bu pazarı açarken kadınlara istihdam alanları yaratmak niyetiyle açtık, hedefimiz de buydu. Bu yüzden örnek teşkil eden bir projedir” dedi.

Hedeflerinin bu tür istihdam alanlarının çoğaltılması olduğunu kaydeden Baran şöyle konuştu:

“Önümüzdeki yıllar içerisinde buna benzer kadın istihdamına yönelik çalışmaları daha da çoğaltıp genişletmeyi hedefliyoruz. Jiyan Semt Pazarı’na destek vermek için halkımızın gelip buradan alışveriş yapmalarını istiyoruz. Bunu yaparak buradaki kadınlara da bir katkı sunmuş olacağız.”