Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri  İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Dr. M. Atakan Canbulat, 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde önemli açıklamalarda bulunarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. 

100 BİN KİŞİ ÖLÜYOR 
Uzman Dr. Canbulat, Türkiyede her yıl yaklaşık 100 bin kişinin sigara nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, "Bağımlı duruma gelen sigara tüketiminden kurtulabilmenin öncelikli yolu kişinin bireysel çabalarından geçmektedir. Bununla birlikte kişinin sağlık kurumlarından destek alması söz konusu bağımlılığın bırakılmasında oldukça önemli bir etkendir. Dünya üzerinde her yıl 4 milyon, ülkemizde ise yaklaşık 100 bin insan sigara nedeniyle hayatını kaybetmektedir" dedi

ZİHNİNİZİ MEŞGUL EDİN
Yapılan araştırmalarda ilk sigara kullanımının 18 yaş altında olduğu belirten Uzm. Dr. Canbulat," Asıl amaç sigaraya hiç başlatmamak olmalı.  Oldukça sarsıcı rakamlara ulaşan sigara bağımlılığı ilaç ve psikolojik desteğin bir arada sağlandığı tedavi yöntemi ile önüne geçilebilmektedir. Egzersiz ve yürüyüş yapmak, sinemaya gitmek, isteğe bağlı hobiler, özellikle el tiryakileri için tesbih ya da kalem çevirmek gibi zihni farklı şekilde meşgul olmasını sağlamak etkili olacaktır" diye konuştu.