Bitlis Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren aş evi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtıyor.

Aş evinde, engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların günlük yemek ihtiyaçları karşılanıyor.

Sosyal belediyecilik yolunda yaptığı hizmetlerle adından söz ettirmeye devam eden Bitlis Belediyesi, yemek yapamayacak durumda olan hasta, yaşlı, engelli veya kimsesiz vatandaşlara sıcak yemek dağıtma amacıyla çıktığı yolda birçok Bitlisliye ulaşırken her geçen gün daha fazla ihtiyaç sahibinin yanında olmayı hedefliyor.

Bitlis Belediyesi aşevi hizmete girdiği günden beri ihtiyaç sahibi Bitlislilere sıcak yemek hizmeti sunmaya devam ediyor.

Aşevi, yıl boyunca her gün ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek servisi yapıyor. Aşçısı, aşçı yardımcısı, mutfak personeli ve güler yüzlü dağıtım personeliyle aşevi hizmeti kapsamında sıcak yemek, kentte bulunan gerçek ihtiyaç sahiplerine sunuluyor.

Bu doğrultuda Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden talepte bulunanlarla, sosyal inceleme sonucu belirlenen vatandaşlara günlük, 3 çeşit sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu’nun talimatları doğrultusunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından muhtarlıklar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ve duyarlı vatandaşlarla işbirliği içinde araştırmalar yapılarak tespit edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, düzenli olarak yemeklerini alabiliyor. İhtiyaç sahiplerine ayrım yapmadan kucak açan ve ihtiyaçlarına cevap veren Bitlis Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, “Sosyal projeler her zaman önceliğimiz olmuştur. Kent merkezinde her ailenin evinde sıcak bir tas çorba kaynasın istiyoruz. Kent merkezinde herkesin yüzünü güldüremesek de kimse aç kalmasın diye büyük bir uğraş içindeyiz. Bu doğrultuda her geçen gün daha fazla ihtiyaç sahibi vatandaşımıza sıcak yemek dağıtıyoruz. Aş evimizde, engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların günlük yemek ihtiyaçları karşılanıyor. Bu hizmetle vatandaşlarımıza sıcak yemekler kontrolleri yapılarak, güler yüzlü personelimizle, hijyenik olarak dağıtılıyor” dedi.

Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu sözlerinin devamında, “Belediye olarak ulaşamadığımız, gözden kaçırdığımız halkımız olabilir. İşte bu noktada her duyarlı insanımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza önemli görevler düşüyor” şeklinde konuşarak ihtiyacı olan ailelerin belirlenmesinde duyarlı vatandaşlarında yardımcı olmasını beklediklerini ifade etti.