İLK görev yeri olan Aksaray'daki öğrencilerinin hiç tiyatroya gitmediğini öğrenip liseli gençleri tiyatroyla buluşturmak isteyen İngilizce öğretmeni Rüya Kutnal'ın sesini Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen duydu. Başkan Büyükerşen'in desteğiyle Aksaray'dan Eskişehir'e gelen öğrenciler Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın 'Kanlı Nigar' adlı oyununu izledi.
Aksaray merkeze bağlı Altınkaya Beldesi'ndeki Fatih Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin İngilizce öğretmeni Rüya Kutnal, öğrencilerinin hiç tiyatroya gitmediğini öğrendi. Bu duruma üzülen Rüya Kuthal, öğrencilerine tiyatro izlettirmek için kolları sıvadı. Rüya öğretmen üniversiteyi okuduğu Eskişehir'in Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i arayarak yardım istedi. Büyükerşen, Rüya öğretmeninin bu isteğini seve seve gerçekleştireceklerini belirterek, "Bizim misafirimiz olursunuz. Rehber eşliğinde Eskişehir'i de gezersiniz" dedi.
Rüya öğretmen, Altınkaya Fatih Çok Amaçlı Anadolu Lisesi'nden 46 öğrenci ve öğretmenlerle birlikte Eskişehir'e geldi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından karşılanan öğrenciler ilk olarak Eskişehir'i gezdi. Öğrenciler daha sonra Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 'Kanlı Nigar' adlı oyunu izledi.
Öğrencileriyle birlikte tiyatro oyununu izleyen İngilizce öğretmeni Rüya Kutnal, "Bu benim bir rüyamdı. Bunu gerçekleştirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ederim. Öğrencilerim bu geziden çok etkilendiler. Çoğu üniversiteyi Eskişehir'de okuma kararı aldılar" dedi. 

  FOTOĞRAFLI