Gazeteciler Özgürlük Platformu Antalya Bileşenleri, basına yönelik şiddet, saldırı ve işten çıkarmaları kınarken, "Bizler çalışan gazeteciler olarak halkın haber alma, gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkının savunucusu olmayı sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.
10 Ocak Gazeteciler Günü’nde Attalos Heykeli önünde bir araya gelen Gazetecilere Özgürlük Platformu üyeleri, ’Özgür basın varsa özgür toplum vardır’ sloganıyla gazetecilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla ortak basın açıklaması yaptı.Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun Antalya’da temsilcisi bulunan üyelerinden Çağdaş Gazeteciler Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, KESK Haber-Sen, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikası adına ortak basın açıklaması yapan gruba sivil toplum kuruluşu ve parti temsilcisi de destek verdi. Fransa’da mizah dergisi bürosuna yapılan silahlı saldırının kınandığı basın açıklamasında katılımcılar ellerinde Je Suis Charlie (Ben Charlie’yim) dövizleri taşıdı.
Grup adına ortak basın açıklamasını, Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun dönem sözcüsü Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin Akdeniz Şube Başkanı Bünyamin Tokmak okudu. 5953 sayılı Basın İş Yasası’nın 1961 yılında çalışan gazeteciler lehine 212 sayılı yasayla değiştirilmesinin yıl dönümünün ’Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlandığını belirten Tokmak, "Yasanın çıkışından bugüne dek geçen 54 yılda ne yazık ki gazetecilerin kazanımları büyük ölçüde budanmış, sendikalaşma hakkı kullanılamaz hale getirilmiş, taşeronlaşma yaygınlaştırılmıştır. İş güvencesi ortadan kalkmış, toplu işten çıkarmalar günlük olaylar haline gelmiştir. Sadece son bir yılda yüzlerce basın emekçisinin işine son verilmiştir" dedi.
GÖP olarak artık çağdaş demokrasi yolunda adımlar atılması ve demokrasinin temel unsurlarından biri olan basın özgürlüğüne saygı gösterilmesini beklediklerini kaydeden Tokmak, "Bizler çalışan gazeteciler olarak halkın haber alma, gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkının savunucusu olmayı sürdüreceğiz. Sendikal hakların genişlemesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun" diye konuştu.