Yozgat’ta kar ve tipi sebebiyle 70 köy yolu ulaşıma kapanırken, Yozgat Merkez ve köylerinde bulunan okullarda bir gün süreyle tatil edildi.
Yozgat’ta kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Kar ve tipi sebebiyle 70 köy yolu ulaşıma kapanırken, Yozgat merkez ve köylerin, Boğazlıyan, Çayıralan, Çekerek ilçe merkezi ve köyleri ile Akdağmadeni ilçesinde ise taşımalı sistemle eğitim yapan okullar bir gün süreyle tatil edildi.
Yozgat şehir merkezinde bu gün sabah saatlerinde etkisini artıran tipi ve soğuk hava öğrencilere zor anlar yaşattı. Sabah okullarına gitmek için yola çıkan öğrenciler, zor şartlarda okullarına ulaşırken, saat 10.00’da okulların tatil edilmesi, öğrenciler ile velilerin tepkisine neden oldu. Sabah okullarına giden öğrenciler öğle tatiline kadar okullarında kalacak. Birçok öğrenci servisi öğrencileri almakta zorlanırken, öğrenciler ve veliler okulların tatil edilmemesine tepki gösterdi. Havanın çok soğuk ve yolda yürünmeyecek kadar tipi ve buzlanma meydana geldiğini belirten öğrenci velileri, “Okullar bugün tatil olmayacak da ne zaman tatil olacak” dedi. Öğrenci servis şoförleri ise yollardaki buzlanmalardan dolayı güçlükle hareket ettiklerini belirterek, “Bir çok yere giremedik ve öğrencileri alamadık. Çok zorlandık. Okulların tatil edilmesi gerekirdi” diye konuştu.
Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat merkez ilçe ve köylerinde okulların öğleden sonra tatil edildiğini belirterek, "Şiddetli yağış ve tipi sebebiyle Yozgat merkez ilçe ve köylerindeki okullarımız öğleden sonra tatil edildi. Okulların yarın tatil edilip edilmeyeceği ise akşam saatlerinde belli olacak" dedi.