Mersin’in Mut ilçesinde “Atıklarımızı çöpe değil geri dönüşüme atalım” sloganıyla başlatılan proje kapsamında anaokulu öğrencileri dövizler taşıyıp sloganlar atarak yürüyüş yaptı.
Mut 75. Yıl Anaokulu öğrencileri ve velilerinde katılımı ile Hükümet Konağı önünde başlayarak ellerindeki dövizlerle Hükümet Caddesi, İnönü Caddesi, Kara Kozak Sokak’tan tekrar Hükümet Konağı önüne kadar slogan atarak yürüyüş yapan minik öğrencilere vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.
“Atıklarımızı çöpe değil geri dönüşüme atalım” sloganı adı altında “Kağıt çöp değildir”, “Her atık çöp değildir. Ayrılaştırıyoruz, kazanıyoruz, dönüştürüyoruz, önemsiyoruz”, “Atıkları geri dönüşüme ver hayata bir can ver”, “Mutluyum atık topluyorum”, “Plastik atıkları doğaya atmayın”, Rahat bir nefes almak istersen eğer atıklarını geri dönüşüme ver”, “Yarının doğasını bugünden yarat” yazılı dövizlerle yürüyüş yaparak slogan atan minikler yürüyüşten sonra atıklardan yapılan aksesuar ve süs eşyalarını sergiledi.
Mut 75. Yıl Anaokulu Müdürü Afet Yüğrük, “Yaklaşık 3 haftadır veliler, okulumuz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz işbirliği ile hazırlandık. Okulumuzda da bir dizi etkinlikler yaptık. Etkinliklerimiz olarak velilerin evlerinde atık malzemelerinden kıyafet ve çeşitli eşyalar yaptılar. Geri dönüşüm olarak çocukların bireysel resim sergileri oluşan bir resim sergisi açtık. Mesela kağıttan kağıt hamur yapıp onlardan heykeller oluşturduk. Çocuklarımız çeşitli pet şişelerden aksesuarlar, süs eşyaları yaptılar” dedi.