Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu bünyesinde iş dünyası ve Oğuzeli Meslek Yüksekokulu arasındaki işbirliğini artırmak ve piyasanın talep ettiği nitelikli iş gücünün geliştirilmesi sağlamak amacıyla oluşturulan Danışma Kurulu, ikinci kapsamlı toplantısını gerçekleştirdi.
Meslek Yüksekokulu ve iş dünyası arasındaki işbirliğini güçlendirici birçok konunun ele alındığı toplantıda öncelikli olarak iş sektörünün Meslek Yüksekokullarından beklentileri tartışıldı. Bu kapsamda Danışma Kurulu üyelerinden Meslek Yüksekokulu eğitiminin daha kapsamlı ve nitelikli hale getirebilmesi için çeşitli öneriler alındı. Danışma kurulunda öğrencilerin mezun olduklarında alacakları unvanların standartlaşmasına yönelik ne tür çalışmaların yapılabileceği, iş sahasındaki gelişmelere yönelik açılması gereken bölümler ve halihazırda bulunan bölümler için ders ve ders içerikleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda, Gaziantep Üniversitesi’nde Lisans öğrencileri için uygulanan intörn uygulamasının Oğuzeli Meslek Yüksekokulu’nda da uygulanabilirliği konusu tartışıldı. Genel olarak olumlu tepkilerin alındığı bu uygulamanın Meslek Yüksekokullarında nasıl sonuçlar doğuracağı konusunda iş dünyasıyla fikir alışverişinde bulunan Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, üniversite sanayi iş birliği için bu uygulamanın bir gereklilik olduğunu vurgulayarak gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.
Toplantıya Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Öğr. Gör. Erkan Alsu, Öğr. Gör. Erhan Durur, Yrd. Doç. Dr. Murat Karahan, Öğr. Gör. Mehmet Ali Çoban, Öğr. Gör. Derya Taşdemir, Öğr. Gör. Celal Bal, Volkan Group Yönetim kurulu Başkanı Bilal Çeker, Yeminli Mali Müşavir Bülent Özatay ve SANKO Holding Güvenlik Müdürü Tuncay Kırlangıç katıldı. Toplantı Oğuzeli Meslek Yüksekokulu binasının katılımcılara tanıtılmasıyla son buldu.