İşte 22 Aralık Perşembe günü okulların tatil olduğu iller:


GAZİANTEP


Gaziantep’te devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bugün da (22 Aralık Perşembe) ara verilirken kamu görevlisi malul ve engelliler de tatil süresince izinli sayılacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, alınan meteorolojik uyarılar, bölgede görülen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle ulaşımda da yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak merkez Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli ilçelerinde bugün, resmi ve özel ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

Ayrıca taşımalı eğitim kapsamında olan il genelindeki bütün resmi ve özel öğretim kurumlarında da eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Olumsuz hava şartları nedeniyle, kamu görevlisi malul ve engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan belirlenen tatil süresince izinli olacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personel de 1 gün süreyle idari izinli sayılacak. Vatandaşların özellikle ulaşımda kar yağışı nedeniyle oluşabilecek tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda bulunuyor.
 
KONYA


Konya’da kar yağışı ve soğuk hava etkisini sürdürürken, il merkezi ve bazı ilçelerde açıklanan okul tatilinin kapsamı genişletildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 22 Aralık 2016 Perşembe günü okulların tatil edildiği ilçelerle ilgili şu bilgiler verildi: "İlimiz Ahırlı, Akören, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Karatay, Karapınar, Meram, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu ve Yalıhüyük ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 22 Aralık 2016 Perşembe günü tüm okullarda eğitim ve öğretime bir 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli çalışanlar da 1 gün idari izinli sayılmıştır."

 
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRETİME KAR ENGELİ

KONYA’da yoğun kar yağışı nedeniyle Selçuk Üniversitesi’nde öğretime bir gün ara verildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, kar yağışı nedeniyle üniversitenin Silifke-Taşucu Meslekyüksek Okulu hariç 22 Aralık 2016 Perşembe günü eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.
 
KİLİS

Kilis'te kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar perşembe günü için de tatil edildi.

Valilik tarafından alınan kararla kent genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime, 22 Aralık Perşembe günü kar yağışı nedeniyle ara verildi.

 
KAHRAMANMARAŞ

Kar kalınlığının 20 santimetreyi geçtiği Kahramanmaraş’ta hava trafiği karşılıklı durdurulurken, bugün tüm ilçelerde eğitime bir gün süreyle ara verildi.
 
MERSİN


Mersin'in Gülnar ilçesinde kar yağışı nedeniyle bugün okullarda eğitime ara verilecek.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kadim, kar yağışının artması nedeniyle bugün da ilçedeki ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullarda eğitim öğretim yapılmayacağını kaydetti.

 
KARAMAN

Karaman'da yoğun kar yağışı beklenmesi nedeniyle, bugün okullarda eğitim öğretim yapılmayacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilde yoğun kar yağışı ve tipi beklenmesi nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, kent genelindeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

 
HATAY


Hatay’da yoğun kar yağışı sebebiyle bugün 4 ilçede okullar tatil edildi.

Kar yağışının sebebiyle Hatay’ın Belen, Yayladağı, Altınözü ve Hassa ilçelerinde okulların  tamamı tatil edilirken,özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar göz önünde bulundurularak, Antakya, Defne, Hassa ve Samandağ ilçelerindeki dağlık kesimlerde taşımalı eğitim yapan tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

 
ANTALYA


Antalya’nın Alanya ilçesinde kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitimin yapıldığı 5 okul bir gün tatil edildi.

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  farklı 5 bölgedeki okulda eğitime kar molası verildiğini söyledi.
Er, öğrenci, veli ve servis araçlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için bir günlük tatil kararı aldıklarını belirterek, "Mahmutseydi
Hamdullah Emin Paşa İlkokulu ve ortaokulu, Güzelbağ İlkokulu ve ortaokulu, Kestel  Akdeniz İlkokulu ve ortaokulu ve Dereköy İlkokulu ve ortaokulu, Tırılar İlkokulu  ve ortaokulu, 22 Aralık Perşembe günü, bir günlüğüne tatil olacak." ifadelerini kullandı.
 
 ADIYAMAN


Adıyaman’ın Besni ve Gölbaşı ilçe merkezleri ve bağlı tüm köylerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

Kar yağışının etkili olduğu Besni ilçesi merkezi ve bağlı tüm köylerinde eğitim ve öğretim bir gün tatil edildi.

Besni Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Besni ilçesinde eğitim ve öğretime bugün ara verildiği
belirtildi.

Gölbaşı ilçe merkezi ve bağlı tüm köy okullarında da eğitim ve öğretimin yapılmayacağı ifade edildi.

ADIYAMAN’ın Tut İlçesi’ndeki ilk ve orta dereceli okullar, kar yağışı nedeniyle Perşembe günü tatil edildi.

Tut Kaymakamı Mehmet Aysu, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede eğitim ve öğretime Perşembe günü ara verildiğini belirterek, engelli ve hamile kamu personellerinin de izinli sayılacağını açıkladı.

Posta