Adıyaman’ın Besni İlçesinde birçok önemli hizmetlere imza atan ve Besnililerin gönlünde taht kuran Erdemoğlu Ailesi’nin Yeni Besni Mahallesinde yaptırdığı Merinos Taziye Evinin arsasının sahibi olan İmre Ailesi, 256 metre karelik arsayı Merinos’a hibe etti.
Konu ile ilgili kardeşler adına açıklama yapan Ali İmre, “İlçemize birçok eserleri kazandıran Erdemoğlu Ailesine bir nebze de olsa katkı sunmak ve babamız merhum Mustafa İmre’nin isminin bu hayırda geçmesi için Yeni Besni Mahallesinde yaptırmış olduğu taziye evinin arsasını kendilerine hibe ettik.
Kardeş ve ağabeylerimiz Hüseyin, Bektaş, Birgül Nazlı, Mehmet İmre, Hanım İşbilir ve Ayşegül Tabakçı olarak böyle bir karar aldık. Erdemoğlu Ailesi’nin ilçemize yapmış olduğu hizmetler çok fazla. Kendilerinden Allah razı olsun. Babaları Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun çizdiği yolda emin adımlarla ilerliyorlar. Babalarının vasiyeti olan Mimarlık Fakültesini de hayata geçirdiler. Allah binlerine bin versin. Bu yaptıkları hizmetlerle bize örnek oldular. Biz de Besni’mize ve Erdemoğlu Ailesine küçük bir katkı sunmak istedik ve arsamızı kendilerine hibe ettik” dedi.