Antalya’nın önde gelen Sanayici ve iş adamları tarafından düzenli aralıklarla Muharrem Koç başkanlığında gerçekleştirilen Salı Grubu toplantılarının bu haftaki konuğu, İller Bankası Antalya Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran oldu. Başarın, burada yaptığı konuşmada faaliyet alanları içinde bulunan Antalya , Burdur ve Isparta’da 16 proje ve 325 milyon TL yatırım bedeli ilk sırayı Antalya’nın aldığını söyledi.
3 İLDE TOPLAM 31 YATIRIM PROJESİ
İller Bankası’nın çalışmaları hakkında iş adamlarına bilgiler veren Başaran, Antalya’ya ayrılan kaynak miktarları ile ilgili bilgiler verdi. Antalya Isparta ve Burdur’da toplam 31 yatırım projesinin var olduğunu söyleyen Başaran, bu projelerinin toplam tutarının 361 Milyon TL olduğunu söyledi. Mevcut miktardan 220 Milyon TL ödeme yapıldığı bilgisini veren Başaran, 120 Milyon TL’lik kredi kaynağınınsa kullanılabilir durumda olduğunu kaydetti. Merkezi hükumetten aktarılan Su Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) ödeneğini ihtiyaç olan belediyelere, alt yapı ve desteği sağlamak amacı ilesunduklarını söyleyen Başaran" Burada bir kriter var; nüfusu 25 binin altındaki belediyeler bu programdan faydalanabiliyor. Belediyelere büyük proje ve yatırımlar için dış kredi imkanı sağlıyoruz" dedi.
YATIRIMLARI ASAT’LA YÜRÜTÜYORUZ
Yatırım planlamaları konusunda Antalya’nın mevcut grafiği ile ilgili de konuşan Başaran; "Antalya’da da 16 büyük projemiz var. Bu projelerimizin tutarları şuanda 325 Milyon TL. Bugüne kadar 189 Milyon TL para harcadık. Bu işlerimizde yüzde 65 oranında bir nakdi gerçekleşme sağladık. İnşallah önümüzdeki süreçte bunları tamamlamış ve hizmete sunmuş olacağız. Antalya’da, Bütünşehir Yasası yürürlüğe girmeden önce çevre yatırım projelerinde alt belediyelerle beraber çalışıyorduk. Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesi ile birlikte şuanda muhatabımız, çevre yatırımı projelerinde tamimiyle ASAT Genel Müdürlüğüdür. Şuan da alt yapı projelerini ASAT’la birlikte yürütüyoruz" dedi.
"ÇEVRE BAKANLIĞI’NDAN AKREDİTE OLDUK"
ASAT Genel Müdür Yardımcısı Başkanı Ali Cumhur Doğan ise Antalya’da yapılan alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Merkezde ve ilçelerde alt yapı yatırımların hız verdiklerini söyleyen Doğan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na akredite olduklarını söyledi. Akredite sayesinde tüm analizlerin ASAT tarafından yapılacağını söyleyen Doğan; " Merkezde arıtma ile ilgili sıkıntımız yok. Bütün analizleri kendimiz yapacağız. Artık Labaratuvarımız akredite oldu. Bakanlık tüm Türkiye’ye örnek takım çalışmasını burada tespit ettiler. Biz tüm yerlerden numune almaya başladık. " dedi.
Antalya Tenis İhtisas Kulübü (ATİK)’nde gerçekleşen toplantıya; Emekli Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekonomi Danışmanı Mehmet Urcu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Selahattin Artun, ASAT Genel Müdür Yardımcısı Ali Cumhur Doğan, Selin Yağları Genel Müdürü Musa Seyrek, Antalya Eski Defterdarı Hidayet Mat, Anadolu Hastanesi Lara Nöroloji Uzmanı Dr. Melih Vural, Maliye Bakanlığı Müfettişi Ahmet Çağlar, SGK İl Müdür Yardımcısı Mustafa Dağdelen, Vakıflar Bankası Akdeniz Bölge Müdürü İlker Yeşil, Antalya Son Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ali Yetgin katıldı.