Serhan TÜRK,İstanbul-

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, tüm Fenerbahçe taraftarlarının Fenerbahçe Yandex Browser veya Fenerbahçe Yandex Arama Motoru kullanması halinde Messi, Ronaldo, İbrahimoviç gibi futbolcuların Fenerbahçe'ye transferlerinin rahatça gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ ise ortalama 1 milyon Fenerbahçe taraftarının, 1 yıl süreyle günde 25-30 kez Fenerbahçe Yandex Browser veya Fenerbahçe Yandex Arama Motoru kullanması halinde, Fenerbahçe'ye yıllık yaklaşık 40 milyon dolar bir gelir sağlayacağını açıkladı.

Fenerbahçe futbol takımı, Türkiye'deki tüm ulusal futbol lig maçlarında forma göğüs reklam alanı için anlaştığı Yandex Türkiye ile Fenerbahçe Futbol A.Ş. arasındaki sözleşmenin imza töreni, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde gerçekleştirildi. Sözleşmeyi imzalayan Başkan Aziz Yıldırım ile Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ, törende anlaşmanın detaylarını da paylaştı.

"SOW TRANSFERİ DIŞINDA DIŞARIDAN KİMSEDEN DESTEK ALMADIK, HEPSİNİ KENDİMİZ YAPTIK"

Törende ilk olarak söz alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bugün kadar Fenerbahçe'yi taraftardan aldıkları güçle yönettiklerini söyledi. Başkan Yıldırım, "Bugün önemli bir gün Fenerbahçe için. Aslında anlaşmayı yapık, tanıtımını yapıyoruz. Formanın önüne Yandex Arama Motorunun ismini koyduk. 18 senelik başkanlığım dönemimde hep gücü Fenerbahçe yönetiminden aldım. Sow transferi dışında dışarıdan kimseden destek almadık, hepsini kendimiz yaptık. Bunu yaparken de gücümüzü taraftarımızdan aldık. Hep taraftarımızın katkılarıyla, maddi katkılarıyla yaptık. Bu sene yaptığımız transferleri de kulüben kendi maddi kaynaklarıyla gerçekleştirdik. Ne Aziz Yıldırım, ne de dışarıdaki zenginler katkı yapmadı. Şirketlerle büyük anlaşmalar yaptık. Bunlarını üzerine bize katkı yapacağına inandığımız için Yandex'le anlaşma yaptık. Bu anlaşma 3 yıl devam edecek. Bu anlaşmadan sağlanacak maddi gelir, biz Fenerbahçelilerin katkılarıyla olacak. Eğer Fenerbahçe taraftarı açıklayacağımız detayları yerine getirirse Fenerbahçe'ye yılda 30, 40, belki de 100 milyon dolara yakın bir gelir sağlayacak. Buradan gelecek parayla Fenerbahçe taraftarının istediği bir oyuncuyu alınacak. Yandex'ten gelen parayla Messi'ler, Ronaldo'lar rahatça alınacak. İbrahimoviç, Messi, Robben, Ronaldo'nun buraya gelmesi bir hayal değil bu projeyle. O nedenle tüm Fenerbahçelileri Yandex kullanmaya davet ediyorum. Tüm Fenerbahçe'de, iş yerlerimizde diğer motorları kapattık. Gece gündüz Yandex kullanıyoruz. Böylece yıl sonunda her bir Fenerbahçelinin kulübe büyük bir menfaati dokunacak. Herkese teşekkür ediyorum, hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

"BU FON TAMAMEN, KULÜBÜN TARAFTARLARININ İSTEYECEĞİ 2 STARA GİDECEK"

Yandex'in Fenerbahçe'ye büyük katkılar sağlayacağını söyleyen Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ da Fenerbahçe taraftarını Yandex Browser veya Yandex Arama Motorunu kullanmaya davet etti. Bu anlaşmanın kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen Yalçındağ, "Sayın Başkan bu dönemde yönetim kuruluyla birlikte hepimize büyük sürprizler yaptı. Hepimizin çok hoşuna gidecek, taraftarları tribünlere çekecek çok büyük işler yaptı. Bunu yapmasının sebebi, bir hedef bir ve bir vizyonu gerçekleştirmek. Bu hedefin bu sene UEFA finali, gelecek sene de Şampiyonlar Ligi finaline giden bir hedef olduğunu düşünüyoruz. Türk Futbolunun kendini aşmasını, Dünyada farklı bir yer edinmesini hepimizi bekliyoruz. Biz de bunun için ilk etapta 40 milyon doların üzerinde bir parayı bir kenara ayırdık. Sevgili Fenerbahçeli taraftarlar bunun ne kadarını isterlerse alacaklar, bundan sonra internette Fenerbahçe Yandex Browser veya Fenerbahçe Yandex Arama Motoru, cep telefonlarında şimdilik Yandex (Cep telefonları için Fenerbahçe Yandex Browser çok yakında uygulamaya geçecek) kullanarak. Günde 25-30 kez Fenerbahçe Yandex Browser veya Fenerbahçe Yandex Arama Motoru kullanan bir Fenerbahçe taraftarı, bir yılın sonunda kulübüne 36 dolar kazandıracak. Diğer arama motorlarını bırakacaklar. Biz bunu 1 yıl için 1 milyon taraftar olarak hesap ettik. Bu durumda gelir 36 milyon dolar olacak. 2 milyon kişi ararsa bu rakam 70 milyon dolara çıkacak. Sayın Başkan buradan gelecek parayı taraftarın isteyeceği bir futbolcuya yatıracağını söyledi. Bu fon tamamen, kulübün taraftarlarının isteyeceği 2 stara gidecek. O zaman hedeflenen Şampiyonlar Ligi finali gerçek olacak. Onun için herkese teşekkür ederim" diye konuştu.