Salih BEŞKARDEŞ/ ADİLCEVAZ,(Bitlis)-()-BİTLİS’in Adilcevaz ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Nihat Nacar, kendi imkanlarıyla hindi çiftliği kurdu. Çiftliğinde bin 250 hindi bulunan Nacar, isteyene kesilmiş isteyene de kesilmemiş hindilerin satışını yapıyor.
Adilcevaz İlçesi'nde işletmecilik yapan Nihat Nacar, organik hindi çiftliği kurdu. Van Gölü kıyısında bulunan bir alana kurulan çiftlikte doğal ortamlarda yetişen hindiler isteğe göre canlı ya da kesilmiş olarak vatandaşların hizmetine sunuluyor. Çiftlikte yetiştirilen hindilerin tamamen doğal ortamda yetiştirildiğine söyleyen Nacar şöyle konuştu:
"Çiftliğimde yaklaşık olarak 400 büyük hindi ve 850 tane yavru hindi yetiştirmekteyim. Çiftlikte bulunan hayvanlarımız hiçbir şekilde ilaç veya kimyasal maddelerle değil, tamamen doğal olarak yetiştirilip gelen müşterilere satılmaktadır. İsteyen canlı olarak alıp evine götürüyor, bazı müşterilerimiz ise, hayvanın kesilmesini, kesim sonrası temizlenip hazır hale getirilmesini istiyor. Hindilerin hepsini olduğu gibi doğal bir şekilde yetiştiriyorum. Çoğu kişi hayvanlara aşılar, kimyasal ürünler yedirerek hayvanların şişmesini ve ağır durmasını sağlıyorken bizde öyle bir şey yok. Şu an hindilerimiz 2 yaşında ve en ağır hindimiz 7-8 kilogramdır. Ayrıca hayvanlarımızın hafif olması tamamen doğal şartlarda yetişmelerinden kaynaklanmaktadır. Hindileri 50 ile 150 lira arasında satışa sunuyoruz."

FOTOĞRAFLI