AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, 1 Şubat 2015 tarihinde Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile yapılacak il kongresinde yeni dönemde il başkanlığına aday olmadığını açıkladı.
Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Avni Örki, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile yeni dönemde il başkanlığına aday olmadığını ifade etti. Yönetim kurulu üyelerinin de katılımı ile yapılan toplantıda sözlerine dua ile başlayan Örki, görev süresi içinde kendisine destek olan herkese teşekkür etti. 1 Şubat 2015 tarihinde yapılacak il kongresinde il başkanı belirleme süreci hakkında da bilgiler veren Örki, “Tam 4 yıl önce il başkanlığı görevimize besmeleyle başladık. AK Parti iktidar olduğunda şükür namazları kılmayla başlamıştık. İl başkanı olmadan önce Nihat Zeybekci’nin başkanlığı döneminde onun mitinglerinde koşturan bir gençtik. Sonrasında partinin içerisinde aktif görev yapan gençlik kollarının içinde doğduk sonra merkez ilçenin yedek yönetim kurulu üyeliğini ve il genel meclisi üyeliğini yaptık. Geçen bu süreçte partimiz başarıdan başarıya uçan bir partiydi o esnada Bilal Uçar istifa edince ondan boşalan alana bizleri layık gördünüz ve Şubat 2011’den Şubat 2015’e kadar 4 yıl başkanlık yapmış olacağız” dedi.
Yönetim kurulu üyelerinin de katılımı ile yapılan toplantıda yol arkadaşlarına teşekkür eden Örki, “Bu geldiğimiz noktada yeni solukların yeni heyecanların zamanı geldi. Bu düşüncemizi partimizin büyükleriyle de paylaştık. Önümüzdeki kongrede aday olmama irademiz için izin verdiler. 1 Şubat 2015 tarihinde Başbakanımızın geleceği kongrede aday olmayacağımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu bir veda konuşması değildir. Bundan sonrasında da Rabbim bu millete hizmet etme adına farklı görevler verecek olursa onu yapacağız. 2015’te Şubat ayı kongresinde il başkan adayı olmayacağım” ifadelerini kullandı.
Yeni il başkanı belirleme süreci ile ilgili de konuşan Örki, şunları kaydetti:
“Önümüzdeki hafta sonu genel merkezden yetkililer Denizli’ye gelecek ve temayül yoklaması yapacaklar ve kimi başkan olarak görmek istersiniz diye soracaklar. Ekonomi Bakanımızın, milletvekillerimizin ve belediye başkanımızın fikrini alacaklar. Kadın ve gençlik kollarımızın il başkanları, ilçe başkanları belediye meclis üyesinin fikirleri alınacak. Temayülün neticeleri Ankara’ya ulaştırılacak. Üst komisyonlar çalışmaya başlayacak. Denizli’den Ankara’ya 10 il başkanı adayı götüreceğiz. Bu adaylar Ankara’daki komisyonlarda elemeler yapılacak ve elemeler sonunda genel başkanımızın karşısına 3 il başkanı adayı olacaktır. Bunlardan biri de kongremizde il başkanı olacak. İl Başkanı olmak isteyenler müracaatlarını yapabilirler.”