'ANKARALI Namık' olarak tanınan Çankırılı sanatçı 39 yaşındaki Namık Uğurlu, memleketi Çankırı'nın Kurşunlu İlçesi'ne bağlı Yeşilöz Köyü'nde sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
İkindi vakti Yeşilöz Köyü Camii'nde kılınan namaz ardından omuzlarda köy mezarlığına götürülen Namık Uğurlu'nun cenazesi, dualarla toprağa verildi. Cenaze törenine katılan eşi Nebahat Uğurlu ile çocukları 14 yaşındaki Efe ve 7 yaşındaki kızı Sedef ile annesi Cevriye, babası Mustafa Uğurlu ayakta durmakta güçlük çekti. Namık Uğurlu'nun cenaze törenine yakınları ve hayranlarının yanı sıra Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak ile sanatçının yüzlerce seveni katıldı.
Cenaze namazı ardından babasının tabutunu mezarlığa kadar taşıyan Efe, törene katılanları duygulandırdı. Cenazeye Ankaralı Turgut, Hakan Taşıyan, Hasan Yılmaz gibi tanınmış sanatçılar da katıldı. Ankaralı Turgut, büyük bir üzüntü içinde olduğunu belirterek, "Allah rahmet eylesin. Ailesine sabırlar versin. Hepimizin başı sağolsun" dedi.
Çankırılı olmasına rağmen Ankara şarkıları ve türküleri ile tanınan ve bu yüzden 'Ankaralı Namık' adını kullanmayı tercih eden Namık Uğurlu'nun dün saat 21.30 sıralarında Kuzey Ankara TOKİ Blokları'nda, Keçiören Şenyuva Mahallesi Seyhan Caddesi 15/c adresindeki apartmanın 7'nci katındaki evinin balkonunda atlayarak yaşamına son verdiği ifade edildi.
Kendine özgü besteleri bulunan Namık Uğurlu, İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuydu. Sanata yönelen ve mühendislik mesleğini hiç yapmayan Ankaralı Namık ölümüyle sevenlerini üzdü.

FOTOĞRAFLI