ESKİŞEHİR Valiliği ile Eskişehir Havacılık Kümelenmesi (ESAC) arasındaki 'Yetişkin İş Gücünün Keşfedilerek İstihdamın Artırılması Projesi İşbirliği Protokolü' TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş.'de (TEI) imzalandı.
İmza törenine Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcısı Günhan Yazar, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit ile özel sektör temsilcileri katıldı. Vali Güngör Azim Tuna, Yetişkin İş Gücünün Keşfedilerek İstihdamın Artırılması Projesi ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Bu projenin, istihdam ile ilgili hedeflerimize ivme kazandıracağına dair inancımızın tam olduğunu ifade etmek istiyorum. TEI, kuruluş yıllarından itibaren uçak ve helikopter motorlarına yönelik askeri ve ticari alanda başarıyla yürüttüğü ulusal ve uluslar arası projelerle havacılık alanında kendisini kanıtlamış ve takdirleri üzerinde toplamış güzide bir kuruluşumuzdur. Eskişehir'de havacılık sektöründeki çalışmalara yön vermek için Eskişehir Sanayi Odası'nın öncülüğünde başlayan çalışmalar neticesinde Mart 2011 tarihinde kurulan Eskişehir Havacılık Kümelenmesi, bu projeye imza atarak kuruluş amacına uygun bir çizgide ilerlediğini ve önemli bir görevi üstlendiğini, kurumlararası işbirliği anlamında örnek bir model olduğunu bir kez daha göstermiştir."
TEI Genel Müdürü ve ESAC Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Faruk Akşit imzalanan protokolle başarılı öğrencilerin ESAC tarafından işe alınacağını söyledi. Akşit şöyle devam etti:
"Proje, il genelinde bulunan bütün mesleki ve teknik Anadolu liselerini kapsamaktadır. 11'inci sınıfa devam eden başarılı ve ekonomik durumu zayıf öğrenciler arasından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen öğrencilere ESAC tarafından eğitim-öğretim yılı boyunca burs verilecektir. Yine ESAC tarafından belirlenen meslek dallarında 12'nci sınıf öğrencileri arasından sınavla belirlenen öğrencilere geniş kapsamlı staj çalışması yaptırılarak istenilen kalifiye eleman yetiştirilmesi hedeflenmektedir. 11 ve 12'nci sınıf bursiyer sayısı her yıl yapılacak olan değerlendirme sonucu belirlenecek. 11'inci sınıfta burs alan öğrenciler 12'nci sınıfta staj programına dahil edilerek proje ile ilgili ön hazırlık kapsamına alınmış olacaktır. Program kapsamındaki öğrencilere koçluk sistemi de uygulanacak ve projeye dahil olan okullardaki atölye ve meslek dersi öğretmenleri ESAC tarafından eğitici eğitime tabi tutulacak. Uygulanan program sonunda başarılı öğrenciler ihtiyaç nispetinde ESAC tarafından işe alınacak."
Yapılan konuşmaların ardından Vali Güngör Azim Tuna ile TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit 'Yetişkin İş Gücünün Keşfedilerek İstihdamın Artırılması Projesi İşbirliği Protokolü'nü imzaladı.

FOTOĞRAFLI