Muş Belediyesi 17’inci meclis toplantısı Belediye Başkan Feyat Asya başkanlığında gerçekleştirildi.
Haziran ayı belediye meclis toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, meclis üyelerinin Ramazan ayını tebrik ederek, özellikle Ortadoğu’da ve İslam Coğrafyası’nda yaşanan olayların son bulması temennisinde bulundu. Ramazan ayının maneviyatına uygun bir şekilde geçirmek adına belediye olarak bu yıl 2’inci kez Ramazan Şenlikleri etkinlikleri düzenlediklerini belirten Asya, ihtiyaç sahibi ailelere de imkanlar dahilinde yardımcı olacaklarını söyledi.
“ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”
Belediye olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak belediye meclis üyelerine bilgi veren Başkan Asya, “Şuanda şehrimizin dört bir yanında çalışma yapıyoruz. Muş’u adeta şantiyeye çevirdik. Ancak bu çalışmalar vatandaşlarımızın beklentisi gibi olmaya bilir. Çünkü sıkıntılar büyük olduğu için başladığımız bir işi öyle üç-beş gün içerisinde bitiremiyoruz. Aslında sağlam ve ileriye dönük olmasını istiyoruz. Bunun için özellikle alt yapı, su, kanalizasyon, çevre temizliği, yeşillendirme çalışmalarına ağırlık veriyoruz” ifadelerini kullandı.
“DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
Muş Belediyesi ile Doğugaz firması arasında imzalanan sözleşme gereği Mayıs ayının başından itibaren başlayan doğalgaz borusu döşeme ve alt yapı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Asya, yapılan çalışmalardan dolayı yollarda bozulmalar olduğunu ve vatandaşların bu konuyla ilgili olarak ciddi sıkıntılar çektiğini hatırlattı. Sıkıntının ilerleyen zamanda giderileceğini belirten Asya, “Firma kısa bir süre sonra binalara hat vermek için tekrar çalışma yapacak. Onun için şuan kazılan yolları onarmak bizim acımızdan imkansız bir durumdur. Çünkü bugün yapacağımız yol 1 ay gibi kısa bir süre sonra tekrar bozulacak. Biz vatandaşlarımızdan bu konuda sabırlı olmalarını rica ediyoruz. Belediye başkanı olarak bu durum benimde hoşuma gitmiyor. Ancak kaynaklarımızı israf etmek ve sonuçsuz bir çalışma için kullanmak vatandaşlarımıza ve ilimize haksızlık olur. Doğalgaz alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra bizde çalışma yapmayı planlıyoruz” dedi.
Başkan Asya, modern sebze hali ve hayvan pazarının kısa süre içerisinde hizmete açılacağını belirterek, Saray, Kale, Muratpaşa, Yeşilyurt mahalleleri başta olmak üzere hemen hemen her mahallede çalışma yaptıklarını dile getirdi. Asya, belediye olarak yapılan çalışmalarla ilgili ihalelerin yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini hatırlatarak Muş’a en güzel şekilde hizmet etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.