VAN'ın Gürpınar İlçesi Dolaylı Mahallesi'ne yeni atanan ve tatilde okulunu eğitime hazırlamak için yaptığı onarım çalışmaları haber olarak yayınlanan öğretmen Yusuf Açar'a yurt içi ve yurt dışı bir çok yerinden yardım geldi. Okulun 9 öğrencisine iyi bir gelecek hazırlamak için çaba gösteren öğretmen Açar, 24 Kasım 'Öğretmenler Günü'nde hediye almayıp gelen yardımları dağıtarak öğrencilerini sevindirdi.
Van'a 110 kilometre uzaklıktaki Dolaylı Mahallesi İlkokulu'na bu yıl atanan öğretmen Yusuf Açar, harabe olan ve 9 öğrencisi bulunan okulu tatillerde çalışarak eğitim öğretime hazırlayıp öğrencileri ve velilerin takdirini kazandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için verilen tatilde de okulun tadilatı için çalışan öğretmen Açar, haber olunca başta Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Türkiye'nin birçok yerinden destek buldu. Şimdi de öğrencilerinin rahatı için kapı pencereleri onararak sınıfın sobasını yakan öğretmen Açar, eğitim için en uygun ortamı hazırlıyor.
YARDIM İÇİN SIRAYA GİRDİLER
Açar, okulda yaptığı onarım çalışmasına ilişkin haberlerin yayınlanması ardından çok sayıda kişinin okul ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yardım seferberliği başlattığını belirten Açar, şöyle dedi:
"Cumhuriyet Bayramı için verilen tatilde evime gitmeyerek okulda tadilat yaptım. Çok olumlu tepkiler aldım. Sayın Bakanımız Nabi Avcı arayarak tebrik etti. Ayrıca Türkiye ve dünyanın bir çok yerinden yardım etmek için aradılar. Bir iş adamı da okulumuzu baştan sona değiştirmek istediğini bana iletti."
ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE ÖĞRENCİLERE HEDİYE
Yardımseverler tarafından gönderilen ve içerisinde her türlü kırtasiye, tablet bilgisayar, mont, ayakkabı gibi ihtiyaçların bulunduğu yaklaşık 100 kolinin kargorda olduğunu belirten Açar, öğretmenler günü nedeniyle öğrencilerine sürpriz yaptı. Öğrencilerinden hediye almayan Açar, okula ulaşan yardımlardan öğrencilere, kırtasiye malzemesi, giyecek, oyuncak dağıttı. Açar,"Bu öğrencilerin yüzünün gülmesi biz eğitimcilere en büyük hediyedir. Gelen yardımlarla birçok eksiğimiz giderildi. Gönderilen tablet bilgisayarlar var. Onlar gelirse onları da dağıtıp çok iyi bir eğitim yapacağız. Yardımseverlikte Türkiye'nin gerçek yüzü bu" dedi.

FOTOĞRAFLI