1 Kasım genel seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Çorum’da AK Parti coşkusu yaşandı.
Çorum’da 4 milletvekilinden 3’ünü kazanan AK Partililer, Hürriyet meydanında kutlama yaptı. AK Parti’nin tek başına iktidar olmasının sevincini yaşayan partililer araç konvoyları düzenleyerek halaylar çekti.
AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, milletin kurulan tuzakların farkına vardığını belirterek, “7 Haziran seçimlerinde milletimizin vermiş olduğu mesajı aldık ve dersimize çalıştık. Bugün de çalışmalarımızı meyvesini aldık. Milletimizin desteğiyle hem 3 milletvekilimizi yeniden TBMM’ye gönderdik hem de tek başımıza iktidar olduk. Millet kararını verdi, emaneti sahibine teslim etti” dedi.
AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, Türkiye’nin ve AK Parti’nin namerde muhtaç olmadığını belirterek, “1 Kasım’da yeni bir baharı Türkiye yeni bir bayramı yaşıyor. Demokrasi bayramı. Türkiye’ye kumpas kuralar oldu. Tuzak kuranlar oldu. Sözde barışseverlik adına Türkiye’yi kana bulayanlar oldu. Herşeye hayır diyerek koalisyon kurulmasında bizi yalnız bırakanlar oldu” dedi.
Uslu’nun bu sözleri üzerine partililer “Vur vur inlesin Bahçeli dinlesin” diye slogan attı.
Bunun üzerine tekrar konuşan Uslu, “Siz sadece Bahçeli’nin dinlediğini mi zannediyorsunuz. Kılıçdaroğlu7da dinliyor. Pensilvanya7da dinliyor. Demirtaş’ta dinliyor. Kandil’de dinliyor. Onları işbirlikçileri, kuyrukları, taşeronları var ya onlarda dinliyor. Hep birlikte haydi bismillah dedik yola çıktık, yeni Türkiye’yi ilk günki aşkla kurmak için kararlıyız” ifadelerini kullandı.