Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenmesi planlanan 14 Şubat Sevgililer Günü etkinliği iptal edildi ve Tarsus’ta katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı anma etkinliğine dönüştürüldü.
Şinasi Efendi Caddesi’nde düzenlenen etkinlikte, Özgecan Aslan’ın fotoğrafının bulunduğu posterlerde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, “Daha sevgi dolu bir dünya dileğiyle, sana kıyan elleri nefretle kınıyoruz” mesajı yer aldı.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nce 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Şinasi Efendi Caddesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan canlı müzik ve dans gösterileri, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilmesi dolayısıyla iptal edildi. Sevgililer Günü’nü kutlamak amacıyla cadde üzerine konulan kırmızı kalp maketlerinin üzerine, Özgecan Aslan’ın fotoğraflarının bulunduğu ve “Daha sevgi dolu bir dünya dileğiyle, sana kıyan elleri nefretle kınıyoruz” yazılı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü imzalı posterler yapıştırıldı. Alana, Özgecan Aslan’ın bir de büyük posteri asıldı.
SORUMLULAR EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMALI
Özgecan Aslan’ı anma törenine dönüşen etkinliğe katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, “Ne yazık ki bugün kutlama gerçekleştiremiyoruz. Özgecan kızımızı hunharca katlettiler. Böyle bir günde onun anısını yaşatacak bir etkinlik gerçekleştirmek istedik. Hepimiz çok üzüntülüyüz. Bu katliamın sorumlularının en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz. Hayatını kaybeden kızımıza Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin” dedi.
Ramazan Akyürek, Özgecan Aslan’ın anısına oluşturulan, çiçek ve mumların bulunduğu noktaya karanfil bıraktı.
Adanalılar da anma etkinliğine katıldı, Özgecan Aslan’ın ailesinin acısını paylaştı.