İpek Medya Grubu'na ait Koza Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. Yurtdışına kaçtığı iddia edilen Holding Başkanı Akın İpek'ten açıklama geldi. Akın; 'Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir.' dedi.

Kanallarda yer alan haberlerde, İpek Grubu'nun Ankara'daki merkezinde polisin operasyon başlattığı, holding binasında arama yapıldığı ifade edildi. Kanaltürk ve Bugün televizyonlarının Ankara temsilciliklerinde de arama yapılacağı ifade edildi.



AKIN İPEK'İN DE EVİ ARANIYOR!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden birinin Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek olduğu iddia ediliyor. Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde ise "Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in yurtdışına çıktığı öne sürüldü" bilgisi yer aldı. Savcılık talimatı ile arama işlemlerini yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Akın İpek’in Ankara’da bulunan evinde de arama yaptığı belirtiliyor.

İPEK ÜNİVERSİTESİ DE ARANIYOR

Mali şubeye ait ekiplerin, İpek Üniversitesi'nden de arama yaptığı ifade edildi. Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapılıyor. Koza-İpek Holding olarak bilinen grup medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösterirken, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor

HALKA AÇIK ŞİRKETLERİ

Grup bünyesinde Koza Altın KOZAL.IS Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji şirketleri halka açık işlem görüyor.

FUAT AVNİ'NİN İDDİASIYDI

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin gündeme getirdiği erken seçim öncesi bazı iş adamlarına ve medya gruplarına baskın yapılacağına yönelik iddialar yetkililerce yalanlanmamıştı. Hedefte Samanyolu Grubu, İpek Grubu, Sözcü ve Taraf Gazetesi ile Doğan Medya Grubu olduğunu belirtmişti.

İPEK AKIN'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Yurtdışına kaçtığı iddia edilen Akın İpek'ten ilk açıklama geldi. Kendi grubuna ait Kanaltürk televizyonuna gönderdiği açıklamada yurtdışına kaçtığı ve gözaltına alındığı yönündeki iddiaları yalanlayan İpek, "Trafik borcum bile yok" ifadelerini kullandı.