BOLU (AA) - Bolu'daki doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'nı ocak-ekim aylarında 345 bin 351 kişi ziyaret etti.

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Gölcük'e gelenlerin sayısı, ocak-ekimde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 arttı.

Parkı bu sürede 345 bin 351 kişi ziyaret etti. Geçen yılın aynı döneminde ise sayı 235 bin 644 kişi olarak gerçekleşmişti. 

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gölcük Tabiat Parkı'nın işletmesinin belediyeye geçmesinden sonra ziyaretçi sayısının arttığına dikkati çekti.

Parka artık sadece pikniğe gelinmediğini anlatan Yılmaz, ziyaretçilerin tabiat parkının güzelliğini görmeye gelen yerli ve yabancı turistlerden oluştuğunu söyledi.

Göl çevresinde koruma kullanma dengesini gözeterek yeni düzenleme yaptıklarını dile getiren Yılmaz, "Belediye olarak 2 yıl içinde Gölcük'e 5 milyon lira yatırımla, altyapı, peyzaj ve çevre düzenlemesi yaptık" dedi.

Yılmaz, Gölcük'te, Bolu Belediyesinin burayı sahiplenmesinin ardından çok ciddi farklılıklar oluştuğunu belirtti. 

Tabiat parkının cazibe merkezi haline geldiğine işaret eden Yılmaz, ocaktan bu yana 345 bin 351 kişinin Gölcük'ü ziyaret ettiğini bildirdi.

Gölcük'e temmuz, ağustos ve eylülde gelenlerin sayısının 147 bin 850 olduğunu anlatan Yılmaz, "Geçen yıl aynı dönemlerde bu sayı 56 bin 297 idi. Ziyaretçi sayısı, doğal güzellikleriyle herkesi etkileyen Gölcük'ün, belediyenin bakım, yenileme çalışmalarıyla daha cazip bir yer haline geldiğini gösteriyor" diye konuştu.

- "Foto safariler çoğaldı"

Göl ve çevresinde yaptıkları yeni çalışmalara değinen Yılmaz, Gölcük'ün doğa fotoğrafçılığı konusunda da iddialı hale geldiği söyledi.

Bölgede foto safarilerin çoğaldığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ünlü fotoğrafçıları, amatör fotoğrafçı grupları, doğal güzellikleri çekmek için geliyor. Burası, gelin-damat, öğrenci mezuniyet çekimlerinin yeni platformu haline geldi. Bir koleksiyoncumuzun ürettiklerinden seçerek diktiğimiz nilüferlerle de Gölcük'ü 'nilüfer cenneti' haline getirdik. Hedefimiz, tabiatın kalbi Bolu'da bir cennet köşesi olan Gölcük'ü, sadece Türkiye'de değil dünyada marka yapmak. Gölü gelecek kuşaklara aktarmak için ciddi çalışma içindeyiz.​"

Yılmaz, Bolu'nun turizm kenti olması hedefini doğayla uyumlu gerçekleştirmek için koruma kullanma dengesi anlayışını benimsediklerini sözlerine ekledi.