Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da Ofis Camisi'nde cuma namazı çıkışı, kefeni simgeleyen bir bezi vücuduna saran Muhittin Batmanlı, çatışmaların durması için tek başına eylem yaptı.
Dicle Fırat Diyalog Grubu sözcüsü olduğunu söyleyen Muhittin Batmanlı, kentin merkez  Yenişehir İlçesi'ndeki Ofis Camisi'nde cuma namazı çıkışı, beyaz bezi kefen gibi vücuduna sararak cemaate, "Lütfen bir yere gitmeyin ve beni dinleyin. Bir Müslüman olarak barış için sesimizi yükseltelim. Her tarafa çağrı yapalım" dedi.
Camiden çıkan cemaatten bazılarının etrafında toplanıp dinlediği Muhittin Batmanlı, son zamanlarda çatışmalar nedeniyle insanların öldüğünü söyledi. Batmanlı, "Namaz kılmak farz olduğu gibi, oruç farz olduğu gibi, bu savaşa karşı çıkmak, Kürt-Türk savaşına da karşı çıkmak İslami vazifemizidir, farzdır. Ey Nakşibendi, Kadiri şeyhleri, Nur cemaati neredesiniz. Müslüman kardeşleriniz birbirini öldürüyor. Bizlerin bu savaşa karşı çıkmamız lazım. Bu savaşın Türklere, Kürtlere faydası yok" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI