Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), () - AYDIN'ın Kuşadası ilçesindaki iki plajın kapanmasına neden olan sızıntı giderildi. Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamayla sıkıntının giderilmesinin ardından Kuşadası'ndaki 3 nolu Halk Plajı dışındaki tüm plajlarda güvenle denize girilebileceği bildirildi. 3 Nolu Halk Plajı'nın ise konumu itibariyle kirliliğin toplanmasına uygun, akıntıya kapalı bir yerde olması nedeniyle temizlenmesinin zaman alacağı belirtildi.
Çevre ve Şehircilik Aydın İl Müdürlüğü, Aydın Büyükşehir Belediyesi Altyapı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nün Kuşadası'nda bulunan üç terfi istasyonunda yaşanan arıza nedeniyle pis suların denize karıştığının tespit edilmesi üzerine Grup Sitesi ve Yılancı Burnu önündeki plajları dün vatandaşlara kapattı. Söz konusu plajlardan alınan örneklerde kolibasili değerlerinin yüksek çıkması üzerine, vatandaşların denize girmelerinin önlenmesi için Valilik kanalıyla ASKİ'yi, Kuşadası Kaymakamlığı ve Belediyesi uyarıldı.
Gece boyunca çalışan ASKİ ekipleri, terfi istasyonlarındaki sızıntıları giderdi. ASKİ Genel Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada "Kuşadası'nda 5 Ağustos'ta terfi merkezinde meydana gelen arıza, 7 Ağustos'ta saat 07.00 itibarı ile giderilmiş olup, onarım sürecinde çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda gerekli önlemler alınmış ve bu konuda olağanüstü titizlik gösterilmiştir" denildi.
KAYMAKAMLIK, "DENİZE GİRİLMESİNDE SAKINCA YOK"
Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Aydın Büyükşehir ile Kuşadası Belediyeleri ile ilgili tüm resmi ve özel kuruluşlara, turizm örgütlerine bir yazı göndererek Kuşadası Plajları'nın güvenli olduğunu ve girilmesinde sakınca bulunmadığı bildirdi. Kaymakamlık yazısında "Toprak Kavşağı Mevkisi'nde ana kanalizasyon hatlarında patlama olduğu ve bunun sonucunda şehrin bazı kısımlarında önemli derecede deniz kirliliği meydana gelmesi nedeniyle hatların onarım işlemlerinin hızla yapılması ve bu bölümlerde denize girişlerin yasaklanması istenmişti. Şimdi ise kanalizasyon hattındaki arıza giderilmiş, denizi kirletici unsurlar ortadan kaldırılmış ve Kuşadası Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığınca yapılan izlemelerde ilçe merkezindeki 3 Nolu Halk Plajı hariç şehrin diğer kesimlerinde denize girilmesinde bir sakınca olmadığı, yazıyla kaymakamlığımıza bildirilmiştir. 3 Nolu Halk Plajı'nda, konumu itibariyle kirliliklerin toplanmasına uygun, akıntıya kapalı bir yerde bulunması, temizlenme sürecinin daha fazla zaman alması nedenleriyle bir süre daha denize girişe kapalı tutulması gerekmektedir. Yapılacak izleme sonuçlarına göre bu alanda denize girilmesi mümkün olduğunda ayrıca bu da bildirilecektir" denildi.

FOTOĞRAFLI