IHAAW230231-GEN/12-09-2015


- CİZRELİLERDEN KARDEŞLİK MESAJI

(FOTOĞRAFLI)

MEHMET SALİH KESKİN
ŞIRNAK (İHA) - Şiddetli çatışmaların yaşandığı Cizre’nin Nur ve Yafes mahallerinde iki ateş arasında kalan halk, savaş istemediklerini dile getirerek, kardeşlik mesajları verdiler.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından halk yaralarını sarmaya başladı. İHA muhabiri, şiddetli çatışmaların yaşandığı Nur ve Yafes mahallelerine giderek halkla görüştü. İki ateş arasında kaldıklarını dile getiren halk, savaş istemediklerini belirterek kardeşlik mesajları verdiler.
Çatışmalarda onlarca ev kullanılamaz hale gelirken, işyerleri ve araçlar da hasar gördü. Mahallelerin alt yapı ve elektrik tesisatı da çatışmalardan nasibini aldı.
İlçede polis ile PKK’lı teröristler arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı Nur Mahallesi’nde birçok ev ve işyerlerinde hasar oluştu. Bazı binaların duvarları delik deşik olurken, cadde ve sokaklardaki yüzlerce boş mermi kovanları dikkati çekti. İlçenin birçok sokağında PKK’lılar polisin girişini engellemek için kazıp patlayıcılarla tuzakladığı hendeklerin ise tam kapatılmadığı, ancak birçok barikatın sokaklardan kaldırıldığı görüldü.
Evlerinden günler sonra dışarı çıkabilenler temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çatışmalardan zarar görmeyen işyerlerine akın etti. İlçenin ana caddesi üzerinde polis önlem alırken, işyeri sahipleri zarar gören dükkânlarındaki hasarı tespit etmeye çalıştı.
Savaş istemediklerini söyleyen Güle Taş tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Biz sadece huzur istiyoruz. Hepimiz Müslümanız, hepimiz kardeşiz. Kürt ve Türk kardeştir. Kanımız birdir, biz kardeşiz neden bunu getiriyorlar başımıza. Biz istemiyoruz asker ve polis ölsün. Her şey bizimdir. Kanımız birdir, biz kardeşiz neden bunu getiriyorlar başımıza.”
(MSK-ÖK-Y)

12.09.2015 23:17:14 TSI
NNNN