SAHNEYE ilk kez İzmir Fuarı'nda çıkan Zeki Müren'in anısına, fotoğraf ve kostümlerinden oluşan sergisi açıldı. Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile açılan 'İşte Benim Zeki Müren' sergisi, İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi'nde açıldı.
İlki 18 Kasım 2014'te İstanbul'da Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve gördüğü büyük ilgiyle ziyaretçi rekoru kıran 'İşte Benim Zeki Müren' sergisi yolculuğuna Ankara ve Bodrum'dan sonra İzmir'de devam etti. İzmir Fuarı'nın Zeki Müren'in ilk sahne deneyimini yaşadığı yer olması nedeniyle serginin en önemli durakları arasında İzmir yeraldı. Sanat Güneşi'nin çocukluğundan itibaren hayatındaki farklı dönemleri ve ayrıntıları gözler önüne seren sergi, sanatçının 10 bine yakın fotoğrafı, desenleri, kostümleri, plakları, şiirleri notları, arşiv görüntüleri kısacası dolu dolu geçmiş bir yaşamdan arda kalan belgeleri bir araya getiriyor. Zeki Müren'in hayatında çok önemli bir yere sahip olan İzmir'de düzenlenen sergide, sanatçının bu şehir ile ilgili notları ve burada çekilen fotoğrafları da serginin ilgi çeken köşeleri oldu.
Sergi köratürlüğünü de üstlenen Kültür ve sanattan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Veysel Uğurlu, gezici sergide yer alan eserlerin sanatçının İstanbul Levent'teki villasından depoya kaldırılan özel eşyalarının yer aldığını ve bunların içinde resimlerinin ve fotoblok çalışmaların yer aldığını söyledi. Hayatındaki ilk fotoğrafından, annesinin mektuplarına, ajandalarına aldığı notlarından, lise çağındaki anılarına ve şiirlerine, sözleşme örnekleri, sahne öncesi okuduğu mesajların, sahne çalışmaları ile ilgili sözleşme örneklerinin, giysilerinin, ayakkabı ve aksesuarlarının yer alıyor.
'İşte Benim Zeki Müren' sergisinin İzmir açılışına katılan Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörü İmre Tüylü, "Zeki Müren'in tüm mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'nın sağladıkları katkılarla büyük ilgi gören bu sergiyi İstanbul, Ankara ve Bodrum'dan sonra İzmir'e de taşıdık. Ziyaretçiler bu sergi ile hepimizin hayatında büyük yer edinmiş, Türk müziğine bir çok renk ve tat kazandıran efsane yıldız 'Sanat Güneşi'mizin sıra dışı hayatınabir kez daha şahit olacak. Sanata önem veren Yapı Kredi Private Banking olarak, sanat projelerinin hayata geçirilmesine destek olmaya devam ediyoruz" dedi.
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen ise "Sergi için seçilen kareler, Zeki Müren'in sahne ve sinema çalışmalarına tanıklık ettiği kadar, çocukluğundan başlayarak gündelik hayatına da bir pencere açıyor. 1950'lerden 1980'li yıllara uzanan zaman diliminde hayatını milyonların gözü önünde geçirmiş bu sıradışı yıldızın, popüler kültür tarihimizde kapladığı özel yeri düşünmek ve hatırlamak için bu sergi bulunmaz bir fırsat sunuyor" dedi.
Sergi 30 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

FOTOĞRAFLI